fb hercules 
Hercules Facebook!

klusje doen?

Scheidsrechters nieuws en info

nhvlogo Scheids 750x290

Hercules zet de scheids centraal

Hercules heeft een hele grote uitdaging om dit jaar alle wedstrijden van een scheidsrechter te kunnen voorzien. Dit is natuurlijk niet nieuw voor ons maar het nieuwe beleid van de handbalbond heeft daar nog een schepje bovenop gedaan. We moeten namelijk veel meer scheidsrechters leveren die op vreemde bodem gaan fluiten dan voorheen. Dat opgeteld bij het grote aantal wedstrijden op Boswijk is dat een hele klus voor de scheidsrechterscommissie.

Ik moet hen wel een groot compliment maken dat ze, met veel creativiteit en kunst en vliegwerk, het tot nu toe elke keer weer weten te redden. Helaas lopen we door de nieuwe regelgeving tegen de grenzen van onze mogelijkheden aan. Hercules krijgt ruim 100 wedstrijden toegewezen vanuit de bond die gefloten moeten worden. Bij elke wedstrijd waar we niet leveren krijgen we € 200 boete. Jullie kunnen zelf wel uitrekenen wat dat de vereniging kan kosten. De commissie is al druk bezig en heeft een klein deel van de wedstrijden weten te beleggen maar we zoeken nog veel vrijwilligers om aan het totale aantal te komen.

Wat kunnen de Hercules leden hierin betekenen

Als eerste vragen wij jullie om je sociale netwerk in te zetten om Hercules aan scheidsrechters te helpen. Voor elke bondsscheidsrechter die nog niet verbonden is aan een vereniging en bereid is op de naam van Hercules te fluiten krijgen we 10 wedstrijden minder toegewezen. Voor alle duidelijkheid deze persoon hoeft niet voor Hercules te fluiten. Hij of zij is alleen als scheidsrechter op naam aan Hercules verbonden. De indeling van deze scheidsrechters wordt door de bond geregeld zonder enige inbreng van Hercules. Ken je zo iemand uit je netwerk, breng hem of haar dan graag met ons in contact.

Ten tweede ken je iemand die ooit scheidsrechter is geweest of ervaring heeft maar dit niet meer actief uitoefent? Dan komen we graag in contact met deze persoon om te kijken of hij of zij wat wedstrijden voor Hercules wil fluiten. Dit kan zowel alleen op Boswijk voor de eigen teams of in de regio bij andere verenigingen op naam van Hercules. De regiowedstrijden zijn binnen een straal van 25 kilometer van onze eigen hal in Den Haag. Wil iemand niet meer als scheidsrechter aan de slag, maar wil hij of zij zich wel inzetten om scheidsrechters in opleiding te begeleiden, dan zijn deze mensen ook van harte welkom.

Als laatste zijn we druk bezig nieuwe scheidsrechters op te leiden. Heb je een vader, moeder, oom, tante, nichtje, buurvrouw of wie dan ook interesse die heeft om opgeleid te worden tot scheidsrechter, laat het ons weten. Hercules zal zorgen voor de opleiding en begeleiding van de nieuwe scheidsrechters. Ook goed te doen voor ouders van jeugdleden die wat meer van het handbalspel willen opsteken.

Ik denk dat alle volgers en leden van Hercules met elkaar over een enorm netwerk beschikken. Ik hoop dat we dit in kunnen zetten om deze grote uitdaging een flinke duw in de goede richting te geven. Als het goede voorbeeld heb ik mezelf al aangeboden om als scheidsrechter aan de slag te gaan. Dus wie volgt? Graag alle reacties naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Martin Swikker,

Voorzitter rksv Hercules

 

klik op onderstaand logo voor het gehele scheidsrechtersbeleid in PDF inclusief bijlage 1 en 2

zonderscheidsgeenhandbal

Word sponsor

 

Follow Me

Follow us on Twitter