Vrijwilligers/beleid

Mededeling van het bestuur

Vrijwilligers zijn essentieel. Zonder vrijwilligers kunnen wij, als handbalvereniging, niet draaien. Helaas wordt het ieder jaar moeilijker om alle vrijwilligerstaken binnen de vereniging te vullen.

Daarom is op de afgelopen buitengewone algemene ledenvergadering ingestemd met een nieuw vrijwilligersbeleid. Dit beleid bestaat uit twee delen: het uitvoeren van vrijwilligerstaken door de leden en het aanvragen van een VOG voor vrijwilligers die met de jeugd werken.

Het nieuwe beleid omtrent het uitvoeren van vrijwilligerstaken geldt voor alle leden. Voor de leden tot en met de B-jeugd voert een ouder de taak uit, wanneer het kind geen vrijwilligerstaak kan doen. Ieder lid gaat jaarlijks 5 vrijwilligerstaken uitvoeren, denk hierbij aan kantinedienst draaien, een wedstrijd fluiten of een team begeleiden. Alle leden ontvangen binnenkort een formulier van de Vrijwilligerscommissie met de verscheidenen opties. Leden die geen vrijwilligerstaken willen uitvoeren, kunnen hun taken afkopen. Met het opgehaalde bedrag worden vergoedingen uitgereikt aan onder andere scheidsrechters.

Daarnaast gaat Hercules voor vrijwilligers die met jeugdspelers in aanraking komen een VOG aanvragen. Dit is preventief beleid. Als Hercules willen wij zorgen voor een veilige omgeving, zodat (jeugd) sporters volop tot hun recht kunnen komen. Herculesleden die werken met jeugdteams kunnen via de vereniging zonder kosten een VOG aanvragen.

Klik hier voor meer informatie over en een overzicht van de vrijwilligerstaken (n.n.b)

Klik hier voor meer informatie over de VOG en een lijst met de vrijwilligersfuncties die een VOG vereisen.