zapuitFred geveld door de griep

Zaterdagavond vertrokken wij om kwart voor 6 om naar Breezand te gaan. Op het programma stond namelijk de wedstrijd tegen ZAP. Na anderhalf uur rijden kwamen we aan in de sporthal. Helaas lag Fred met griep in bed, maar kon Sylvia ons coachen.

Nour kwam op de bank zitten als begeleider. Na ons omgekleed te hebben en naar het beginpraatje van de coach geluisterd te hebben, zijn wij gaan warmlopen. Tijdens het warmlopen kwam er aardig wat publiek binnen voor ZAP en zat de tribune uiteindelijk helemaal vol.

De eerste 20 minuten ging de wedstrijd gelijk op naar 6-6. Onze verdediging stond goed en Micha pakte ook veel ballen. De aanval liep goed, alleen vergaten wij soms onze kansen af te maken. De laatste tien minuten van de eerste helft liep ZAP uit naar 4 doelpunten verschil en zo gingen we de rust in.

We hadden afgesproken om puntje voor puntje weer dichterbij te komen.
Na de rust begonnen we weer scherp en kwamen we inderdaad puntje voor puntje dichterbij. We naderden ZAP tot 1 punt en het werd weer spannend.

De coach van ZAP deed een tactische wissel. De keeper ging eruit en er kwam een extra speelster in het veld. Hierdoor hadden zij overtal en scoorden hierdoor een aantal doelpunten achter elkaar waardoor de voorsprong weer groter werd. Dit kwam ook omdat wij in de aanval weer wat ballen mis gooiden. ZAP ging ook harder verdedigen.
Helaas konden we niet meer inlopen en hebben wij de wedstrijd verloren met 26-21.

Volgende week spelen wij om 19.00 uur in Boswijk tegen Bentelo. Hopelijk komen jullie ons allemaal aanmoedigen, want we willen graag de twee punten in Boswijk houden!

fredlangerak