PSVvsDS1winst11112017 fbFred's feitjes komen wederom van de hand van Milou

Dit weekend moesten wij tegen PSV Handbal spelen. Een ploeg die op de laatste plek staat, maar de punten hard nodig heeft dus gebrand is om te winnen. Wij daarentegen waren ook gebrand om te winnen.

Ook wij hebben de punten hard nodig en snakten weer even naar een overwinning.

Erik Rodenburg kon deze week niet coachen, maar Kees Kooij was bereid om mee naar Eindhoven te rijden en ons daar te coachen. Wij waren hier superblij mee. In de kleedkamer hebben we ons tactische plannetje besproken en zijn wij gaan warmlopen. De twee kanjers van PSV hadden eerst een doelpunt gescoord en daarna konden we beginnen.

PSV begon goed en speelden veel wisseltjes. Wij begonnen dekkend niet al te scherp en PSV kon makkelijk scoren. Hierdoor liepen wij de eerste 10 minuten een paar doelpunten achter. Op een gegeven moment zijn wij in de aanval 4-2 gaan spelen waardoor de twee cirkellopers meer ruimte kregen. Wij gingen met 10-11 de rust in. 1 puntje voorsprong en dit wilden wij verder uitbouwen.

Wij begonnen goed na de rust en bouwden de voorsprong verder uit. De laatste vijf minuten ging PSV met 7 speelsters spelen en de keepster uit het veld. Wij gingen nog wat scherper verdedigen en de ballen onderscheppen. Hierdoor kon Paula Berest twee keer vanaf onze helft scoren in een leeg goal.

Wij hebben met zijn allen geknokt voor deze twee punten en wat voelde het weer goed om de volle buit mee naar huis te nemen. De doelpuntenmakers zijn: Paula Berest 6, Marjet de Jager 4, Rianne Meeuwisse 4, Milou van der Ree 4, Tessa Wielinga 3, Tamara de Jong 2, Miranda Hensbroek 2, Lisa Boers 1.

Volgende week spelen wij tegen DSVD, de koploper. Hopelijk kunnen wij voor een stuntje zorgen. Kom allemaal gezellig kijken op Boswijk om 19.00 uur. Daarna spelen de heren en hebben wij nog een feestavond!

fredlangerak