dsmeterikklik voor het FB-origineel Zaterdagavond speelden wij thuis tegen Gemini. De laatste wedstrijd die Erik Rodenburg coachte, want hierna gaat hij klussen in zijn nieuwe huis. In december zal Kees Kooij de laatste twee wedstrijden van 2017 coachen.

We begonnen scherp aan de wedstrijd en stonden het eerste kwartier al snel voor. Daarna zakten we in en wisten we aanvallend niet meer wat we konden spelen. Hierdoor bleef het scoren ook uit. We speelden te veel op eilandjes en niet als een team. Verdedigend waren wij sterk en we gingen uiteindelijk de rust in met 8-8.

Na de rust gingen we weer voor elkaar spelen. We zetten meer druk, waardoor de kansen weer vanzelf kwamen. De voorsprong werd groter en uiteindelijk hebben we door goed te verdedigen, sneller aanvallend te spelen en goed keeperswerk van Micha Verlaan de punten in Den Haag kunnen houden. Het waren belangrijke punten, want hierdoor zijn wij wat plekken gestegen en staan wij nu op de tiende plaats.

Doelpuntenmakers: Rianne Meeuwisse 4, Tessa Wielinga 4, Marjet de Jager 3, Miranda Hensbroek 2, Paula Berest 2, Anna Hoogmoed 1, Jennifer de Vreede 1, Milou van der Ree 1, Tamara de Jong 1, Nicky Rodenburg 1.

Bedankt Erik voor de afgelopen weken dat jij ons gecoacht en getraind hebt!

fredlangerak