dsvsKlink KwiekEigen schuld, dikke bult

Na een gezellig Sinterklaas stond gisteravond de wedstrijd tegen Kwiek op het programma. Een ploeg waar we nog niet eerder tegen gespeeld hadden en waar we ook niet echt veel over wisten. Het enige wat we gehoord hadden, was dat ze ver dekten.

Een dekking waarvan wij van tevoren wisten dat we dat aankonden. Dus we dachten: kom maar op.

Na het beginsignaal gingen de eerste drie aanvallen verkeerd. We speelden de ballen op de voeten of over de zijlijn. Helaas niet de start die wij hadden gehoopt. Kwiek had de eerste paar minuten goede doelpogingen, maar Micha Verlaan stond uitstekend te keepen. Hierdoor was de stand na 11 minuten pas 1-2. Uiteindelijk kwamen wij de eerste helft iets meer in ons spel. We gingen meer lopen en creƫerden kansen. Helaas maakten wij deze kansen niet af en kwamen we niet op een voorsprong. We gingen de rust in met 11-11.

De tweede helft ging in het begin gelijk op. Totdat wij fouten gingen maken in de aanval. Verdedigend kregen wij een paar 2 minuten achter elkaar en stonden we op een gegeven moment met zijn vieren in het veld. Hierdoor kon Kwiek iets uitlopen en dit hebben wij niet meer goed gemaakt. Het is helaas onze eigen schuld en dat maakt het verlies nog zuurder. We konden elkaar deze wedstrijd niet goed vinden, hadden veel balverlies en maakten onze kansen niet af. Dit leidde tot een eindstand van 20-24.

Doelpuntenmakers: Tessa Wielinga 6, Rianne Meeuwisse 4, Marjet de Jager 3, Paula Berest 3, Milou van der Ree 2, Jennifer de Vreede 1 en Tamara de Jong 1.

Deze week weer vol aan de bak op de training en ons voorbereiden op de wedstrijd tegen Westsite. De wedstrijd van gister en van volgende week werd en wordt gecoacht door Kees Kooij.

Komen jullie volgende week allemaal kijken in Amsterdam?

fredlangerak