bevo ds1Allereerst willen wij jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar wensen. Op naar een mooi en gezond 2018!

Wij zijn op 2 januari weer hard begonnen met trainen om ons klaar te maken voor de eerste competitiewedstrijd van 2018 tegen Bevo.

Zoals jullie weten is Fred Langerak gestopt en moesten wij op zoek naar een nieuwe trainer/coach. Erik Rodenburg en Kees Kooij gaan het jaar met ons afmaken en wisselen elkaar af met het training geven en het coachen. Wij zijn hier heel blij mee en kunnen de komende trainingen en wedstrijden weer verder bouwen.

Op zaterdag stond de wedstrijd tegen Bevo gepland. De heren moesten in Sittard spelen dus gingen wij samen met de bus. Om half 3 gingen vertrok de bus richting Limburg. Eerst de heren afgezet en om kwart over 6 waren wij al in Panningen. Lekker op tijd. Dus zijn wij eerst nog even een rondje gaan lopen, omdat wij door de lange busrit best moe waren geworden.

Daarna omkleden en beginnen aan de warming-up. Na 'het praatje' van Kees Kooij en de opstelling zijn wij de keeper warm gaan gooien en konden wij beginnen. Bevo begon sterk en scoorde gelijk uit de eerste aanval. Daarna werden wij wakker in de dekking en gingen wij beter verdedigen. Onze aanval liep goed. We speelden elkaar vrij, maar zoals al in eerdere wedstrijden maakten wij onze kansen niet af. We waren niet goed geconcentreerd en gingen de rust in met een 9-7 achterstand.

Maar de wedstrijd was nog niet voorbij en er was nog van alles mogelijk. En dat was al vrij snel in de tweede helft te zien. Bevo kreeg 2 minuten. Hierdoor haalde ze in de aanval de keeper eruit en speelden ze met een extra speler in het veld. Wij gingen nog scherper verdedigen, Micha Verlaan ging beter keepen en Bevo ging slordiger spelen. Hierdoor hadden zij balverlies en konden wij de bal snel pakken om in het lege goal te gooien. Dit lukte drie keer achter elkaar. Twee keer door Micha Verlaan en 1 keer door Rianne Meeuwisse. Hierdoor stonden wij ineens voor.

Wij bleven druk zetten in zowel de aanval als de verdediging. Zo konden wij de voorsprong uitbreiden. Helaas hadden wij nog een slordige laatste 5 minuten waardoor wij Bevo weer wat kans gaven en het weer spannend werd. Maar uiteindelijk klonk het eindsignaal en gingen de twee punten weer mee terug in de bus naar Den Haag. De eindstand was 15-18.

Na het douchen zijn wij weer gezellig met de heren in de bus gestapt en hebben wij er een feestje van gemaakt. Eline Lelieveld heeft na een aantal weken afwezigheid vanwege een gebroken neus haar eerste speelminuten weer gemaakt.

doelpuntenmakers: Tessa Wielinga 4, Rianne Meeuwisse 4, Jennifer de Vreede 4, Anna Hoogmoed 2, Micha Verlaan 2, Lisa Boers 1, Milou van der Ree 1.

Volgende week staat de volgende busreis weer op het programma. Wij vertrekken dan naar Voorwaarts. Er is nog plek vrij in de bus. Dus je mag altijd gezellig mee!

 

fredlangerak