paula sm©Kees Koreneef
"officieel veilig"

Deze week was het winnen en veilig zijn óf nog drie weken billen knijpen en proberen ergens nog een puntje te pakken om niet te degraderen. Dus we hebben hard getraind deze week om scherp aan de wedstrijd te kunnen beginnen.

Na het fluitsignaal waren de eerste 10 minuten van ons echter niet goed. Ondanks ons eerder genoemde voornemen begonnen we niet scherp genoeg en kwamen we meteen op achterstand te staan. Verdedigend klopte het niet. Na de eerste time-out moesten we onszelf weer herpakken en vol gas gaan, want anders zou het wel eens een heel lastig karwei kunnen worden.

We hebben ons terug geknokt, doordat de verdediging meer ging lopen. Het uitrekken van een speler van PSV hielp en aanvallend gingen wij meer wissels lopen, waardoor er van afstand makkelijk gescoord kon worden. We gingen de rust in met een 16-15 voorsprong.

De tweede helft zijn we zo doorgegaan en kwamen we steeds wat meer punten voor. Helaas kregen we ook wat twee minuten om onze oren waardoor PSV weer wat dichterbij kon komen. Wij bleven het gelukkig vasthouden en toen PSV met vijf man stond, konden wij de voorsprong uitbouwen tot 4 doelpunten. PSV ging twee spelers mandekking geven waardoor we meer individueel moesten spelen en meer moesten lopen. Uiteindelijk kwamen ze nog iets terug, maar was het niet genoeg en wonnen wij met 30-28.

Doelpuntenmakers: Tessa Wielinga 8, Anna Hoogmoed 6, Miranda Hensbroek 4, Marjet de Jager 3, Paula Berest 3, Rianne Meeuwisse 2, Eline Lelieveld 2, Milou van der Ree 2.

Na deze twee punten moesten wij nog even wachten op de uitslag van Bevo tegen DSVD. Zondag zagen wij op Sportlink dat Bevo verloren had dus dat wij officieel veilig zijn. Volgend jaar spelen wij nog steeds in de eerste divisie!

ds12018