herensittarduitslagWe hebben een opvolger voor het Woordje van Mokum

Assistent-coach Robin Vendeloo is bereid gevonden om vanaf heden wekelijks een bijdrage te leveren voor de nieuwe rubriek: "Vendeloo's Visie". En hij trapt vandaag af met z'n analyse over de eerste nederlaag van Heren 1 tegen het Limburgse Sittardia 2.

Zaterdagavond stond Sittardia tegenover ons in sporthal Boswijk. Na 2 gewonnen wedstrijden zaten we goed in ons vel en hadden we veel zelfvertrouwen. Toch hielden we in ons achterhoofd dat we niet zomaar twee punten cadeau zouden krijgen van de jonge Limburgse handballers. Er moest hard gestreden worden.

In het begin ging het gelijk op. Ons snelle spel pakte goed uit, maar we vergaten te verdedigen. Dit resulteerde in een snelle time-out van onze kant, waarin we iedereen scherp moesten krijgen. Dit lukte niet meteen. Het bleef op en neer gaan tot 20 minuten voor rust. Bij de time-out van Sittardia, kregen we de mannen eindelijk scherp. Hierdoor stond de dekking beter en konden we met een voorsprong de kleedkamer in.

De 2e helft begon al onrustig. Blijkbaar was de zoemer al 2x gegaan en stonden de scheidsrechters en de tegenstander al te wachten. Hierdoor werd een gele kaart toegekend aan coach Lyacine. De toon van de 2e helft was gezet.

We starten niet goed en kwamen weer in hetzelfde spel als de eerste minuten van de 1e helft. Gelukkig bleven we scoren en had Roy een aantal goede reddingen. Met nog 10 minuten te spelen, sloeg helaas het noodlot toe. We misten te veel open kansen en vergaten weer te verdedigen. Gooi er een aantal ongelukkige beslissingen van de scheidsrechters bij en het drama is compleet.

Met nog 2 minuut 15 te spelen stonden we gelijk. Sittardia in de aanval. Lyacine had zijn ongenoegen geuit richting de heren in het paars en moest dit bekopen met een 2 minuten tijdstraf, wat uiteindelijk resulteerde in een rode kaart. Onterecht, want als je iemand van je eigen team aanwijzingen geeft d.m.v. handgebaren en je ziet dat als provocatie, dan heb je de wedstrijd niet onder controle (maar hé, dat is mijn mening).

Sittardia gaat verder in de aanval met nog 1:46 te spelen. Sittardia scoort en wij krijgen wederom een tijdstraf. Ons doel werd met vier man de wedstrijd uitspelen en gaan voor het gelijke spel. Helaas werd tot 2x toe een geldig doelpunt teruggefloten, waardoor we te weinig tijd over hadden om toch nog een punt thuis te houden. Eindstand: 27-28.

Conclusie: een wedstrijd win je vanuit je dekking. Weer met twee benen op de grond en werken richting de volgende wedstrijd. Quintus 2 op zondag in Kwintsheul.

vendeloofoto site