tom 1tom 2 

In dit geval: een slechte generale is een slechte uitvoering

We reisden af naar Almere waar HAVAS onze tegenstander was. Ondanks de blessures van Yannick Boers en Michel Verbeij hadden we wel een goed gevoel bij deze wedstrijd.

De warming-up verliep goed en iedereen was scherp. Nog wat laatste tips qua afronden en de wedstrijd kon starten. We startten de wedstrijd goed. Het afronden gaat al een stuk beter dan bij de vorige wedstrijden. Echter, na 11 minuten in de eerste helft slaat het noodlot toe. Tom Scheepmaker gaat in een snelle tegenaanval en maakt een fraaie actie tussen 1 en 2. Helaas krijgt hij een flinke zet en landt hij verkeerd. Hierbij breekt hij weer zijn middenhandsbeentje. Net nadat hij weer hersteld was van zo'n zelfde blessure.
Op dat moment mis je toch de creativiteit van een linkshander op de rechteropbouw. Niets ten nadele van Luca Baak, die een prima wedstrijd speelde. Toch is het voor een linkshander op die positie net wat makkelijker.

Na de rust gingen we met 2 punten achterstand de achtervolging in. Dat ging een lange tijd goed en kwamen zelfs weer gelijk. Erop en erover nu, maar het kostte ontzettend veel energie voor die gasten waarbij er geforceerd gespeeld werd in de aanval. Deze werden met snelle tegenaanvallen afgestraft door de snelle jongens van HAVAS. Vanaf dat moment liepen zij uit en liepen wij weer achter de feiten aan. Dit resulteerde in een eindstand van 31-24.

Na overleg met wat mensen kom je toch tot de conclusie dat je speelt zoals je traint. Dat was zeker het geval afgelopen zaterdag. Dit geldt overigens niet voor iedereen, maar goed... we doen aan een teamsport, dus uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk.... toch?

Op naar wedstrijd 2 in 7 dagen. Volendam 2 komt op donderdag op bezoek. Zien jullie dan.

vendeloofoto site