nieuwegVSHS1 uitslagMiddenblok van 2.80m hoog sta in de weg....

Gisteren afgereisd naar Nieuwegein, waar we met goede zin startten tegen de gelijknamige thuisploeg. De sfeer was goed en het gevoel was zeker niet minder. Voor de verandering een keer een vroege wedstrijd, dat was ook eens lekker.

De wedstrijd begon goed, het liep gelijk op en het ging niet verkeerd. Nieuwegein draait ook al even mee, dat merkte je in hun spel. We hadden veel moeite met hun middenblok dat, met hun armen erbij, 2,80m reiken.
Toch hadden we de neiging om juist dat lange blok op te zoeken. Veel ballen werden er gemist, waardoor Nieuwegein veel in de break-out ging en wij onze keepers in hun hemd lieten staan. De eerste helft resulteerde dus al in een flink verschil van 7 doelpunten in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust zouden we anders beginnen en even leek dat ook zo. We hadden ons herpakt en liepen een aantal punten in. Helaas was dit niet van lange duur. We kwamen weer in hetzelfde ritme, waardoor we break op break tegen kregen.

Her en der wel weer goede momenten gezien. De dekking kreeg onder leiding van Wesley Hage weer grip op de wedstrijd, maar dat mocht niet baten. De wedstrijd verloren we met 33-22. Ondanks deze uitslag, blijf ik positief. Ik weet namelijk wat er komen gaat. Straks als iedereen fit is en op elkaar is ingespeeld, zullen de uitslagen gaan veranderen.

Volgende week spelen we thuis tegen Olympia '89/DOS '80, om 20:45 uur.
Een wedstrijd waarbij we het publiek nodig zullen hebben. Natuurlijk kan er gezegd worden dat het publiek pas herrie gaat maken als wij dat uitstralen. Dat is natuurlijk niet altijd zo.. Vaak genoeg is gebleken dat het publiek JUIST die extra man is die ons over het dooie punt heen haalt. Dus neem alles mee wat herrie maakt en laat een vernieuwd vak C opstaan, daar de meeste mensen die toen de herrie maakten nu op het speelveld staan.

We rekenen op jullie!

To volgende week

vendeloofoto site