SNELWIEKVShs1Met 20km p/u over de snelweg....

Met het stuur stevig in de handen, blik op de weg en een streep angstzweet op de rug rij ik richting Rotterdam, waar wij onze wedstrijd tegen Snelwiek spelen. Een stuk waar ik normaal 15 à 20 minuten over doe, deed ik er nu 50 minuten over.

En dan woon ik nog relatief dichtbij. Ik kom boven in de kantine en daar zit Michel, die met het OV naar Rotterdam was afgereisd. Wij zitten met wat te drinken in de kantine op onze teamgenoten te wachten. Ik had ondertussen al te horen gekregen dat Lyacine vastzat op
zijn werk en dat onze fysio Melanie al 2 uur deed om Scheveningen uit te komen. Zij haakten dus logischerwijs af. Inmiddels afgesproken met de scheidsrechters en de begeleider van Snelwiek dat we 15min konden uitlopen. Dus aanvang wedstrijd werd 14:45 uur.

Ineens waren daar Ezra, Tim A, Ziggy, Jens, Boy, Sander en de geblesseerden Tom en Yannick. Er kon in ieder geval warmgelopen worden. Tim F, Sven en Luca waren inmiddels ook binnen (14:40uur). Nu was het wachten op Wesley, Otto, Ivor en onze speelbroekjes. Realiserende dat we, zonder degelijke warming up, goed in de wedstrijd moesten komen verbaasde het spel ons allemaal. We waren scherp in de dekking en maakten onze kansen goed af. Geen gekke afspeelfouten en doelpogingen. We hadden er een lekker tempo in, ondanks het spelen van de eerste 10 minuten in een lange broek.
Zo doorgaan was de taak. We gingen de rust in met 2 punten in ons voordeel.

De 2e helft startten we ook weer scherp. De wedstrijd die, onder leiding van de prima fluitende Spetter & Spetter, hard tegen hard was. Toch komt Snelwiek langzij en gaan onze koppies hangen. Weten we niet meer wat te doen en gaan er ballen in die er niet in mogen. Zo geven we een wedstrijd, die we onder controle hadden, toch weer weg. Pechmomenten wisselen slechte doelpogingen af. Weer een leer moment voor ons team, wat aan het bouwen is voor de toekomst. Uiteindelijk komt de grootste pechvogel nog binnen. Ivor, die uit Alphen aan den Rijn moest komen, had zo lang in de file gestaan dat hij zowat 50 minuten van de wedstrijd had gemist. Toch een teken van teamspirit dat hij door is gereden. Op het laatste moment geven we dan nog een uitspatting van energie met man op man dekking, maar dat mocht niet baten.

We verliezen met 33-30 en laten de punten achter in Rotterdam.

vendeloofoto site