sittard hs1Nieuwe aanwinst maar helaas (nog) geen punten ....

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was meteen een fijne. Uit naar Sittardia. De wedstrijd die we thuis onder de knie hadden, maar helaas op het laatste moment de 2 punten toch zagen vertrekken naar het zuiden.

Deze keer moesten we uit een ander vaatje tappen. Gewoon ons eigen spel spelen en doorpakken als het dreigde in te kakken. Dit keer met een nieuwe aanwinst bij de groep. Keeper Maarten Jan de Koning is ons komen versterken. Maarten heeft in de eerste helft van het seizoen gespeeld bij Snelwiek uit Rotterdam.

Dit ging een lange tijd goed. Yannick Boers en Tom Scheepmaker waren ook weer op het speelveld te vinden, na een lange tijd in de lappenmand. Je merkt het toch direct aan het spel als er een linkshander op de rechteropbouw staat. De eerste helft ging het gelijk op. De aanval liep lekker en door een goed keepende Maarten stonden we kort voor rust 3 punten voor. Helaas door een aantal passfouten, waarbij Sittardia deze kansen meteen afmaakten, gingen we rusten met een gelijke stand 10-10.

De 2e helft kwamen we scherp uit de kleedkamer. Een lange tijd ging het gelijk op, maar doen we ons tekort door niet het geliefde snelle spel te spelen. Passfouten en gemiste (open) kansen zorgen ervoor dat we 4 punten achter komen. Na een time-out, krijgen we de opdracht sneller te spelen en scoren we 2x in zeer korte tijd. Na een 1 op 1 dekking op het laatste moment gooien we nog wat druk op de ketel, maar het mocht niet meer baten. De punten bleven in Limburg met een eindstand van 22-20.

vendeloofoto site