USvsHerS1"Eindelijk 2 punten"

Voor de verandering mochten we eens op een zondag op het speelveld aantreden. Om 12:30 uur begon de strijd tegen US uit Amsterdam. De heenreis verliep soepel en de voorbereiding op de wedstrijd was begonnen.

Na een goeie bak koffie, die overigens erg goed gezet was, verhuisden we ons naar de kleedkamer. Jorik Lommen had zich bereid gevonden ons team te versterken en we hadden daarmee een goed gevulde bank.

Vanaf de eerste minuut bepaalden we het spel en liepen we snel uit naar 6 punten verschil. De dekking stond als een huis met Mitchel Timmermans en Jorik Lomme in het middenblok. Ook een groot compliment gaat er uit naar Maarten Jan de Koning, die een goeie pot stond te keepen. US kwam wat meer in hun spel, maar dat mocht niet baten. We gingen rusten met 8-14.

De tweede helft begon niet goed. We zouden misschien gewoon door moeten handballen in plaats van rust na 30 minuten. We maakten onze kansen niet af en hadden een aantal keer balverlies, waardoor US 3x kon scoren. We lieten het onnodig terug komen tot 2 verschil, maar kregen toen weer grip terug op de wedstrijd. Ziggy Eijsenring speelde een goede wedstrijd. Rustig en met overzicht liepen we weer uit naar 6 verschil en dat lieten we niet meer gaan. De eindstand: 17-23.

Eindelijk... die langverwachte 2 punten mee naar huis...

Tot volgende week

handjes