hs1vsNieuwegein"Jong Hercules haalde de trekker over, en hoe!"

De uitwedstrijd bij Nieuwengein was bij ons nog zo helder, alsof we die vorige week gespeeld hadden. Met een hoog tempo werden we daar van het veld gespeeld. 

 

De trainingen van Lyacine Kaci waren daar dus ook op gefocust en iedereen had goed en scherp getraind om gisteren de twee punten in Den Haag te houden.

We kwamen scherp uit de startblokken en namen een voorsprong van 5-2. Goede schoten van afstand vonden het doel, tot de sterke dekking van Nieuwegein grip kreeg en langzamerhand gelijk kwam. Uiteindelijk gingen we de rust in met 15-14 in ons voordeel.

De tweede helft was de opdracht duidelijk. Gefocust blijven, met discipline spelen en de energie op de bank hoog houden. Dat ging goed en van de bekende "half time dip" was dit keer geen sprake. De wedstrijd bleef echter wel gelijk opgaan. Helaas moest Nick Masmeijer na ongeveer 6 minuten het veld verlaten na het krijgen van een rode kaart. Geen opzet, maar volgens de regels een terechte beslissing. Nick had in de eerste helft een groot deel van de doelpunten op zich genomen en die taak werd nu overgedragen aan zijn plaatsvervanger.

Vanaf dat moment werd er door de coach doorgewisseld en stonden uiteindelijk bijna alle jonge spelers in het veld. Deze gasten leken te vliegen. Wat een genot om naar te kijken. Door de energie erbij op de bank leek het naar meer te smaken. Jong Hercules haalde de trekker over, en hoe! Eindstand 33-20.

Doelpuntenmakers: Nick Masmeijer 6, Lars Vogelaar 6, Yannick Boers 4, Luca Baak 4, Tom Scheepmaker 3, Otto Schimmel 3, Boy Koreneef 3, Ziggy Eijsenring 2, Michel Verbeij 1, Bart Batenburg 1.

Na de wedstrijd was er een feestje in de kantine, waar je ziet dat handbal verbroederd. Niet alleen de Heraklieden, maar ook de uiterst gezellige spelers van Nieuwengein bleven tot het licht weer aan ging.

Top gasten, we zien jullie over 3 weken haha!

handjes