HELLAS MAAKT INDRUK MET FANTASIE-OPSTELLING

Ondanks de vele blessures won Hellas knap met 22-19 van Opleidingsteam Aalsmeer. Coach Maarten Roestenburg was terecht een tevreden man. ,,De inzet was formidabel. We moesten in een compleet andere opstelling spelen en dat hebben die gasten prima opgepakt. Complimenten voor de hele ploeg.”

De Haagse ploeg miste onder anderen Tim Fennis, Kevin Pronk, Pim van Starrenburg, Ismail Fakhir, Ubbo Starrenburg vanwege blessures en topschutter Wessel Coster kon slechts tweemaal vijf minuten worden ingezet. Ondanks het gehavende team domineerde Hellas en stond het de hele wedstrijd aan de goede kant van de score.

Coach Roestenburg: ,,Er is prima strijd geleverd in de dekking, ondanks dat we in een totaal andere opstelling moesten spelen. Daar had Aalsmeer veel moeite mee. Ook aanvallend moesten we improviseren, maar ook daar hielden we goed de druk erop.”

Olivier Beltman stond op linkeropbouw, Yannick van Zundert op midopbouw en Loek van Bergen en Henegouwen op rechteropbouw. Pim van Drimmelen, die ook in de dekking de sterkste schakel was, wisselde met Michael Pronk af aan de cirkel met veel succes. Thierry van Zundert, Thomas Beltman en Koen de Vreeze completeerden de opstelling. Ondanks deze ‘fantasie-opstelling’ leverde Hellas een prima prestatie af. Een hoofdrol was, naast Olivier Beltman, weggelegd voor doelman Caspar Hovingh. Slechts negentien doelpunten tegen en een hoog stoppercentage maakten hem tot de meest opvallende Helleen.

Doelpunten Hellas: Olivier Beltman (9), Thomas Beltman (4), Yannick van Zundert (3), Koen de Vreeze (3), Pim van Drimmelen, Wessel Coster en Loek van Bergen en Henegouwen.


WHC/HERCULES

Stadgenoot WHC/Hercules kende in de uitwedstrijd bij Houten een totale offday. Alles ging mis, geen actie lukte en de verdediging greep steeds te laat in. Het resultaat was een onthutsende 36-18 nederlaag, met bij de rust al een 20-8 achterstand.

De thuisclub van coach Freek Gielen kon zich naar hartenlust uitleven, terwijl het Combinatieteam fout op fout stapelde. De scherpte ontbrak, 100% kansen werden op de paal of tegen de keeper geschoten, elke terugspringende bal was voor het veel fellere Houten en werd vervolgens ook bijna altijd meteen omgezet in een doelpunt. Door de vele technische fouten en het voortdurend mistasten in de verdediging was er voor de beide keepers ook geen eer te behalen.

Slechts Ziggy Eijsenring en Lars Vogelaar namen af en toe nog het initiatief voor een geslaagde actie. Ook Thimo Bakker was vanuit de rechterhoek nog een lichtpuntje. Voor de rest was het vooral toekijken hoe Houten optimaal profiteerde van alle Haagse fouten.

AD SPORT/PETER LOTMAN