ROBUUSTE VERDEDIGER MAAKT NA BLESSURELEED ZIJN RENTREE

Ineens stond hij er weer. In het hart van de verdediging bij WHC/Hercules. Daan de Koning, die door blessureleed lang aan de kant moest blijven. Maar nu was hij tegen Feyenoord als vanouds terug in zijn dirigerende rol. Zaterdag in het duel met titelkandidaat BFC kan hij zijn waarde opnieuw bewijzen.

De 33-jarige De Koning glundert als hij praat over zijn rentree in het Haagse Combinatieteam. Hij heeft al die tijd zitten popelen toen hij zijn ploeggenoten in actie zag.

,,Na het besluit om de Corona-competitie niet mee te doen, ben ik pas na de zomer weer aangesloten bij de trainingen. Ik heb niet meegedaan, omdat het veel extra tijd kostte met wekelijks testen en ik ondanks het testen een sport met veel lichamelijk contact niet prettig vond. Vlak voor de eerste competitiewedstrijd verrekte ik mijn lies. Vreselijk balen. Op het moment dat ik weer kon beginnen met trainen, heb ik gelijk een blessure aan mijn knie opgelopen. Dat was misschien nóg wel vervelender. Daardoor heb ik pas vorige week mijn eerste minuten in de competitie kunnen maken.”

BLAUWE PLEK

De robuuste verdediger genoot volop van zijn comeback.

,,Na een jaar geen wedstrijd te hebben gespeeld, was het super fijn weer een bijdrage te kunnen leveren aan het team. De dag na de wedstrijd een blauwe plek terugvinden waarvan je tijdens de wedstrijd geen idee had, is top. Een lekker gevoel en je weet dan dat je weer een stevige wedstrijd hebt gespeeld. Gelukkig heb ik na de wedstrijd geen last meer gehad van de blessure. Dus deze week lekker volop trainen op weg naar de wedstrijd tegen BFC.”

Daan de Koning is een echte teamplayer. De teamleader bij Decathlon in Den Haag was tot aan zijn blessures de aanvoerder. In die rol was hij ook een bindende figuur binnen het team van trainer/coach én broer Bart de Koning, die samen met Richard Rijkens de technische leiding van de Haagse combinatie in handen heeft. Ook Daan de Koning beseft, dat het nog niet gesmeerd loopt bij het Combinatieteam. En dan moeten de topploegen nog komen, te beginnen zaterdag met het Limburgse BFC.

De Koning: ,,Het is fijn weer te werken met dit team. We hebben een mooie combinatie van jong talent en mannen met meer ervaring. Het moet dit seizoen alleen nog allemaal op zijn plek vallen. Wij spelen te wisselvallige wedstrijden waarin we in periodes laten zien dat we goed kunnen handballen. Dat moet alleen nog constanter worden. Ook moeten we zorgvuldiger omgaan met onze kansen. Als dat lukt, kunnen we wedstrijden makkelijker naar ons toe trekken. Dan kunnen we het elke tegenstander moeilijk maken dit seizoen.”

STURENDE ROL

De Koning toonde in het verleden al aan een belangrijke schakel te zijn in de dekking van WHC/Hercules.

,,Mijn rol zal ook dit seizoen vooral in de verdediging liggen. Ik zal in het middenblok proberen het team te sturen. Ik hoop met mijn ervaring wat rust en duidelijkheid in de dekking te kunnen brengen. Onze kansen tegen BFC vind ik moeilijk in te schatten. We spelen thuis en met veel publiek is dat een groot voordeel voor ons. Dat geeft ons extra energie. Als we goed de kansen die we altijd wel creëren afronden, houden we de punten in Den Haag.”

AD SPORT/PETER LOTMAN