NEGATIEF RESULTAAT CORONA-TEST, DUS ZATERDAG WEER VAN DE PARTIJ *

Bijna was B&B Healthcare/WHCHercules naast Luka Furth nóg een speler kwijt geraakt. Luca Baak, ook één van de Haagse talenten, moest afgelopen weekend tegen Dynamico eveneens verstek laten gaan vanwege het Corona-virus. Gelukkig bleek het loos alarm, zodat de belangrijke opbouwspeler zaterdag tegen Limburg Lions van de partij kan zijn.

De 21-jarige Luca Baak legt uit hoe het precies in elkaar steekt. ,,Ik moest vorige week vrijdagavond helaas plotseling in quarantaine, omdat ik in contact was geweest met iemand met corona. Gisteren heb ik een test gedaan en gelukkig was de uitslag negatief. Jammer natuurlijk, dat ik die wedstrijd van zaterdag heb gemist, maar ik vind wel dat ik de juiste keuze heb gemaakt om in quarantaine te gaan en geen risico te nemen.”

Zaterdag kan het technisch duo Bart de Koning/Richard Rijkens dus gewoon weer beschikken over hun belangrijke basisspeler in het duel met het Opleidingsteam van Lions.

GOED HANDBAL

Baak daarover: ,,De competitie is voor ons tot nu toe niet van start gegaan zoals we hadden gehoopt. Tegen Hellas in de eerste wedstrijd hebben we de partij zelf weggegeven door te veel onnodige fouten te maken. Daardoor verloren we uiteindelijk met één doelpunt verschil. We hebben wel op bepaalde momenten goed handbal laten zien en het was voor ons duidelijk dat we de wedstrijd hadden kunnen winnen.”

Over het tweede duel met Arnhem is Luca Baak meer tevreden. ,,Die ging stukken beter en hebben we dan ook ruim gewonnen met 31-23. Helaas ging het afgelopen weekend weer wat minder. Dat kwam mede, omdat we een kleine bank hadden vanwege blessures en het opvolgen van de richtlijnen van het RIVM door in quarantaine te gaan.”

,,Ondanks die hobbelige start ben ik wel positief over de aanpak van de nieuwe trainers. Er is een duidelijk idee op de trainingen en we weten waar we aan moeten werken. Als alles goed gaat met Corona en we de competitie op een normale manier kunnen uitspelen, weet ik zeker dat we aan het einde van het seizoen met de top in de eredivisie meedoen.”

KWALITEIT

Ook over zijn eigen spel kan Luca Baak tevreden zijn. ,,Tot nu toe gaat het wel lekker. Vooral tegen Arnhem was ik goed op schot en ging het zeker in de tweede helft ook goed met het verdedigen in het middenblok. Ook vorig seizoen hebben wij lekker gespeeld. Na onze promotie hebben we toch lang meegedaan in de bovenste regionen van de eredivisie. Het was jammer, dat de competitie op zo’n vervelende manier beëindigd moest worden. Maar we hebben toen laten zien, dat er genoeg kwaliteit in het team zit. Dat gaat er de komende wedstrijden ook weer uitkomen. Te beginnen zaterdag tegen Lions. Het zal een lastige wedstrijd worden, maar als wij spelen zoals we dat kunnen, pakken we de volle twee punten.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

* update doorgang duels eredivisie: De komende 2 duels voor de selectie van WHC/Hercules zijn uitgesteld (a.s. zaterdag Lions 2 in Loosduinen en 10 oktober uit tegen GHV).