Luuk Obbens en Mark van Vliet, het technisch duo van het Opleidingsteam Quintus, hebben opnieuw de selectie uitgebreid. Ze zijn erin geslaagd Kai Overkleeft van Hercules in te lijven. De 24-jarige hoekspeler moet naast Max van Zijderveld de vacature opvullen die is ontstaan na het stoppen van Benny Heijker.

Overkleeft is een echte Herculesjongen legt hij uit. ,,Ik ben achttien jaar geleden bij Hercules gekomen. Een toenmalige speelster van Hercules heeft mij via de gymnastiekles enthousiast gemaakt. Ik ben daarna nooit meer weggegaan en heb het er altijd goed naar mijn zin gehad. Dat ik nu toch overstap, komt omdat ik afgelopen week ben benaderd door Quintus of ik bij de selectie wilde komen. Ze zochten nog een linkerhoek. Na meerdere gesprekken met Jack van Lier en Luuk Obbens heb ik, na goed nadenken, besloten de overstap te maken. Ik voelde veel vertrouwen en enthousiasme uit die gesprekken”, zegt Overkleeft, die in het dagelijks leven werkzaam is bij de handhavingsorganisatie van de Gemeente Den Haag als Buitengewoon Opsporing Ambtenaar (BOA).

GEBROKEN HAND

Overkleeft: ,,Het spel dat zij willen gaan spelen, ligt mij als hoekspeler goed. Quintus wil snel en attractief handbal spelen en dat komt mijn spel ten goede”, aldus de beweeglijke hoekspeler die in de break over veel snelheid beschikt.

,,Ik zie het als een sportieve uitdaging die ik graag aanga. Vooral ook omdat ik afgelopen seizoen acht maanden uit de roulatie ben geweest vanwege een gebroken hand. Ik hoop me bij Quintus verder te kunnen ontwikkelen en snel weer op mijn oude niveau terug te komen. En dan ga ik ook proberen of ik af en toe mee kan met het eerste.”

Luuk Obbens is verheugd, dat hij met Kai Overkleeft een adequate speler voor de linkerhoek heeft kunnen aantrekken. ,,We kregen te horen, dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging en die kunnen wij hem bieden. Kai is een hardwerkende, snelle hoekspeler die met zijn gedreven spel prima past in het plaatje van Quintus. Hij kan bij ons verder doorgroeien.”

AD SPORT/PETER LOTMAN