‘DEZE WEDSTRIJDEN ZIJN VAN HEEL GROOT BELANG’   

De handbalclubs in de eredivisie beginnen definitief dit weekeinde met een alternatieve competitie. De vrouwen van Quintus, de mannen van Hellas en WHC/Hercules volgen daarmee de mannen van Quintus die begin maart al van start gingen in de HandbalNL League.

De coaches zijn blij, dat er eindelijk weer op niveau kan worden gehandbald. Trainer Maarten Roestenburg van Hellas: ,,Het is erg belangrijk, dat onze generatie jonge spelers veel meters gaan maken. Voor hun algemene ontwikkeling en mentale weerbaarheid zijn deze wedstrijden dan ook van groot belang. Al is het een alternatieve competitie, het is goed dat er weer wedstrijden worden gespeeld waarbij het ergens om gaat.”

VOORBEREIDING

Ook oefenmeester Bart de Koning van het Haagse WHC/Hercules kijkt er naar uit. ,,Die competitie is voor ons super handig. Als die er niet was, moesten we zelf oefenwedstrijden organiseren met de teams die ook aan het trainen zijn onder het topsportprotocol. Nu wordt die competitie georganiseerd door de bond en dat is het beste. Wekelijks op hoog niveau spelen tot eind juni. Wij grijpen deze wedstrijden aan als voorbereiding op volgend jaar en om daarmee de ontwikkeling van onze talenten op te pakken. Daar zitten we bij WHC/Hercules vol mee en daar wordt heel hard mee gewerkt. Belangrijk voor het mannenhandbal in Den Haag.”

LAATSTE KLUS

Trainer/coach René Zwinkels van Quintusvrouwen: ,,Wij hebben al een paar oefenwedstrijden achter de rug, maar het is veel beter dat er een echte competitie gaat beginnen. Ondanks dat het mijn laatste klus is, gaan we er alles aan doen om het seizoen mooi af te ronden. De bereidheid om met dit jonge team nog een prijs te pakken, is groot.”

Hellas begint zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Houten en WHC/Hercules thuis tegen Havas. Quintusvrouwen beginnen uit tegen Handbal Venlo.

AD SPORT/PETER LOTMAN