Over Hercules

Handbalvereniging Hercules is een goed georganiseerde club met een duidelijke organisatiestructuur en een heldere visie.

Het unieke aan Hercules is de combinatie van een ambitieus topsportonderdeel en een warme familieclub die samen een krachtig geheel vormen. De jeugdafdeling is een mooi voorbeeld hiervan. Ze meten zich moeiteloos met de top van Nederland en ondernemen met elkaar veel leuke activiteiten naast het handbal.

Hercules verwacht dat je actief meedoet aan de vele vrijwilligerstaken binnen de club. Kortom een club waar je bij wilt horen.

Geschiedenis

Handbalvereniging Hercules is op 8 september 1952 opgericht, tijdens een vergadering in voormalig hotel Leeuwendaal in Rijswijk. De vereniging ontstond onder de naam Excelsior en in 1954 werd deze naam veranderd in Hercules. In 1958 gaat Hercules verder onder de naam r.k.s.v. Hercules. Deze naam voeren we nu nog.

De bestuurders van het eerste uur zijn: Jan van Loon, voorzitter, Leny Duivesteijn, secretaris en Theo Kemink, penningmeester. Theo Kemink was tevens van 1954 tot 1979 voorzitter, en ere-voorzitter tot zijn overlijden in mei 2014.

Hercules heeft vanaf 1955 lange tijd op het Hoornpark in Rijswijk gehandbald. De komst van de vinexlocatie Ypenburg bracht hierin verandering en in 1998 is afscheid genomen van dit mooie sportpark en zijn we gaan inwonen op het Kruisvaarderspark bij Animo.

Boswijk (Ypenburg, Den Haag) is nu de basis van Hercules met zowel de sporthal voor de zaalwedstrijden als de verharde buitenvelden. En natuurlijk een eigen kantine die als het ware de huiskamer is van de vereniging.