COMBINATIETEAM WERKT HARD, MAAR MIST NOG TEVEEL KANSEN

 De klinkende 31-23 overwinning van B&B Healthcare/ WHCHercules in de openingswedstrijd van de eredivisie op GHV werd enigszins overschaduwd door de ogenschijnlijk ernstige blessure van opbouwer Stefan Coster. Vlak na de rust kwam de pechvogel niet ongeschonden uit een scrimmage en moest met een knieblessure verder aan de kant blijven. Onderzoek moet uitwijzen hoe zwaar de kwetsuur is.

Het begin van het Combinatieteam was nog stroef. Er werd te gehaast afgesloten en de afronding was daardoor onvoldoende. Illustratief was dat in die fase maar liefst vier strafworpen onbenut werden gelaten. Dat was trouwens ook de verdienste van de uitstekende doelman uit Goirle. Hij maakte met zijn reflexen en rustige optreden veel Haagse schoten onschadelijk.

VLIEGERTJE

Een compliment verdienden de Hagenaars wél, dat ze de hele wedstrijd hard bleven werken, ook toen de buit allang binnen was. Hoogtepunt was het laatste doelpunt van de Hagenaars. Een ‘vliegertje’ afgerond door Koen Houdijk en feilloos aangespeeld door Ziggy Eijsenring. Zo waren er meer hoogstandjes, maar het gevoel overheerste toch, dat de score zeker rond de veertig doelpunten had moeten liggen. Te veel kansen werden gemist en in het begin functioneerde ook de verdediging onvoldoende.

Na een time-out van het technisch duo Bart de Koning/Richard Rijkens ging het geleidelijk aan beter, werd er feller ingegrepen in de dekking, waardoor ook doelman Stefan Stapper van tijd tot tijd kon excelleren. Na het wisselsignaal van de voortreffelijk leidende arbiters Carla van Dijk en Yvonne Wijtenburg brak dus het vervelende moment aan voor routinier Stefan Coster. Bij een aanval raakte hij verstrikt in een duel waarbij zijn onderbeen knel kwam te zitten met overstrekking als gevolg. De rest van de tweede helft moest de pechvogel vanaf de kant toekijken met zijn linkerbeen omhoog.

VERDIENSTELIJK

De uit Zwitserland overgekomen Mitch Giezeman maakte een verdienstelijk debuut als cirkelloper door makkelijk de bal te ontvangen en koel af te ronden. Verdedigend soms wat aan de harde kant met twee keer tweeminuten als gevolg. Verder vielen ook Luca Baak, met familie uit Amerika op de tribune, en de hard werkende Ziggy Eijsenring op. Laatstgenoemde kreeg wat weinig ruimte waardoor zijn wervelende acties niet altijd konden worden uitgevoerd. Koen Houdijk, Thimo Bakker, Tim Frenk, Jonah Baak en Tom Scheepmaker konden eveneens rekenen op een ruime voldoende.

Erwin Roeleveld (nog niet wedstrijdfit), Daan de Koning (blessure), Michel van Beijnum (nog afwezig) en Jari van de Moosdijk (gespaard om blessures te voorkomen) kwamen niet in actie.

Doelpunten: Luca Baak (6), Tom Scheepmaker (6), Koen Houdijk (5), Lars Vogelaar (3), Thimo Bakker (3), Mitch Giezeman (2), Tim Frenk (2), Teun de Hoog, Jonah Baak, Stefan Coster en Ziggy Eijsenring.

AD SPORT/PETER LOTMAN