WHC/Hercules is erin geslaagd keeper Lars Hemmes aan te trekken. De 31-jarige doelman stopte vorig jaar na tien seizoenen bij Quintus. Daarvoor keepte de leerkracht onder meer bij Aristos Amsterdam en Volendam. Zaterdag na de met 39-26 gewonnen oefenwedstrijd tegen Tachos maakte Hemmes, die sterk keepte, zijn beslissing bekend aan het team.

Na zijn succesvolle periode bij Quintus wilde Hemmes meer tijd besteden aan zijn privéleven na de geboorte van zijn dochtertje. Een dringend beroep op hem namens de Haagse club deed hem besluiten toch weer tussen de palen te verschijnen.

Lars Hemmes, broer van Hurry-Up trainer Sven, over zijn rentree: ,,Ik werd benaderd en heb een paar keer meegetraind. Dat beviel heel goed. De sfeer is prima en het is een talentvolle groep. Daardoor kreeg ik weer zin om de draad op te pakken. Ik heb goede afspraken kunnen maken met de trainers Wesley Hage en Nick Masmeijer over de invulling van de trainingsuren. Bovendien vind ik het wel leuk om de jonge keepers te ondersteunen.”

VEEL ERVARING

Coach Hage is in zijn nopjes met de komst van Hemmes. ,,We hebben een aantal talentvolle maar jonge keepers zoals Jay Jay Scholtes, Ole van Grieken en Mats Krullaars. Maar op dit moment hebben we ook maar twee fitte keepers in de selectie. We waren dus dringend op zoek naar aanvulling. De ervaring die Lars meeneemt naar onze groep is van grote waarde. We zien het nu al op de training en tijdens de wedstrijden als hij fungeert als coach van de jonge keepers. In alle opzichten dus een mooie aanwinst voor onze selectie.”

AD SPORT/PETER LOTMAN


Lars Hemmes (4e links, nr. 22) tijdens het oefenduel vs DFS Arnhem