WHC/Hercules blijft zich roeren op de transfermarkt. De Haagse eredivisieclub heeft ook Stan Zwinkels aangetrokken, die de afgelopen tweeënhalf jaar uitkwam voor Aalsmeer. Daarvóór speelde de sterke linkshandige opbouwer vijf seizoenen bij het Westlandse Quintus.

De 25-jarige Zwinkels is afgestudeerd in Robotica aan de Technische Universiteit van Delft en werkt sinds kort als software engineer bij Lely in Maassluis.

,,Dat is ook de reden, dat ik Aalsmeer heb verlaten. Ik heb het daar heel leuk gehad, veel geleerd, maar de afstand tussen mijn werk en Aalsmeer werd te groot.”

Aanvankelijk was de sterke schutter van plan om te stoppen met handbal. Maar gesprekken met de trainers Wesley Hage en Nick Masmeijer van WHC/Hercules brachten hem toch op andere gedachten.

,,Ik heb een tijdje meegetraind in de voorbereiding en dat is goed bevallen. Veel talent en een positieve groep. En de afstand naar Den Haag is goed te overbruggen. Daardoor zag ik mogelijkheden om toch door te gaan.”

ERVAREN VERSTERKING

Coach Wesley Hage verwelkomt de sterke aanvaller en verdediger met open armen. ,,Ondanks zijn nog jonge leeftijd is Stan voor onze groep een ervaren versterking. We waren al een tijdje op zoek naar een linskhander om wat breder te worden aan de rechterkant.”

Samen met het jonge talent en de eveneens linkshandige Daan van Vliet kan het tweetal de  plek op rechts mooi invullen.

Hage: ,,Verschillende type spelers met allebei hun eigen kwaliteiten. Zowel aanvallend met zijn schot als verdedigend met zijn kracht is Stan een aanwinst. Tijdens de trainingen en oefenwedstrijden is al gebleken, dat hij perfect in onze groep past. Een speler met een enorme drive, leergierig en een positieve mindset.”

AD SPORT/PETER LOTMAN


Stan Zwinkels (links, nr. 20) in actie tijdens oefenduel tegen Tachos