19 december 2021

Beste bestuurders van sportverenigingen en huurders van Haagse sportaccommodaties,

Gisteren hebben veel mensen gekeken naar de persconferentie van de heer Rutte, de heer Van Dissel en de heer De Jonge. Een nog strengere lockdown zagen we begin deze week nog niet aankomen. Door de omikron-variant wordt er een stijging van het aantal coronapatiƫnten in de ziekenhuizen verwacht. Daarom gaat Nederland vanaf vandaag zondag 19 december in lockdown tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022.

De maatregelen zijn fors: alle horeca gaat dicht, het onderwijs sluit haar deuren en alle winkels – op supermarkten en drogisten na – gaan ook dicht. Zie www.rijksoverheid.nl/corona voor alle actuele maatregelen.

Maatregelen Sport

Helaas heeft de lockdown ook invloed op de sportvoorzieningen. Vele Hagenaars kunnen de aankomende weken niet meer binnen sporten: de binnensport gaat helemaal dicht. Gelukkig is buitensport nog wel mogelijk, maar ook met de nodige maatregelen en beperkingen. Opnieuw wordt er aan u als sportvereniging veel flexibiliteit gevraagd om hiermee om te gaan.

Om u te helpen, staan de sportcoƶrdinatoren van Stichting Werkgevers Sportclubs Den Haag (WSDH) voor u klaar. Als u hulp nodig heeft bij het ontwikkelen van aangepast aanbod (naar aanleiding van de laatste regels), dan kunt u dit bespreken met uw sportconsulent. De sportconsulenten zullen de mogelijkheden onderzoeken met WSDH.

De maatregelen voor sport op een rij:

  • Alle binnensportlocatie zijn dicht;
  • Alle buitensportlocaties blijven open voor alle leeftijden tussen 05.00 en 17.00 uur. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buitensporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Kinderen tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstijden spelen op de eigen club. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden;
  • Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten is ook na 17.00 uur toegestaan. U bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park;
  • De sportkantines en kleedkamers zijn gesloten. Men kan alleen van de toiletten gebruik maken.

Uitzondering

  • Topsport blijft mogelijk (zonder publiek).

Vragen of advies

De maatregelen die nu gelden zijn er om besmettingen te voorkomen. Maar sporten is gezond en ook in coronatijd belangrijk. Daarom staan wij voor u klaar om samen met u een aangepast aanbod te ontwikkelen binnen de maatregelen. Twijfel dus niet contact op te nemen: samen houden we Den Haag actief en gezond!

Heeft u vragen over deze brief of andere sportonderwerpen? Dan kunt u terecht bij uw sportconsulent. Voor vragen over de Haagse sportaccommodaties, neemt u contact op met Sportverhuur via sportverhuur@denhaag.nl of 070 353 72 52.

Ik wens u ondanks deze vervelende ontwikkelingen mooie feestdagen en een sportief 2022 toe.

Met vriendelijke groet,

Peter van Veen

Directeur Sport