28 november 2021

Beste bestuurders van sportverenigingen en huurders van Haagse sportaccommodaties,

Het aantal coronabesmettingen in Nederland en Den Haag is de laatste weken onverminderd hoog. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen: per zondag 28 november geldt in Nederland een avondlockdown. Deze maatregelen raken ons allemaal, niet alleen privé en op het werk, maar opnieuw ook in het samen sporten. Dit is voor ons allemaal wederom een grote teleurstelling.

De huidige adviezen en maatregelen blijven van kracht. Daarbovenop komen extra maatregelen. Deze maatregelen duren voorlopig 3 weken. Op 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

Extra maatregelen per zondag 28 november:

  • Tussen 17.00 en 05.00 uur mag er niet meer gesport worden op binnen- en buitensportlocaties. Een uitzondering hierop zijn trainingen en wedstrijden voor topsporters.
  • Het dragen van een mondkapje is op binnensportlocaties verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Ook op locaties waar een coronatoegangsbewijs verplicht is. Dat geldt niet tijdens het sporten, indien het dragen van een mondkapje het sporten belemmert.
  • Het houden van 1,5 meter afstand is verplicht voor alle volwassenen vanaf 18 jaar. Ook op locaties waar een coronatoegangsbewijs verplicht is. Dat geldt niet tijdens het sporten, wanneer dit het uitoefenen van het sporten belemmert (zoals bij contactsporten).
  • Vanwege de 1,5 meter afstand mogen ouders en verzorgers tijdens de zwemles niet mee naar de kleedkamers. Met een coronatoegangsbewijs mogen zij wel plaatsnemen in de horeca.
  • Voor de sportkantines gelden dezelfde regels als voor de horeca. Dat betekent dat ook deze om 17.00 uur sluiten.
  • Georganiseerd buiten sporten (in de publieke ruimte zoals parken, openbare weg en strand)  is na 17.00 uur toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand.

Kijk voor een compleet overzicht van de geldende regels op de website van de Rijksoverheid. En voor meer informatie kunt ook terecht op de website van de gemeente Den Haag en onze FAQ.

Deze boodschap is zwaar en ik weet zeker dat het voor u als sportaanbieder ook weer een harde klap is. Weet dat ik met u meeleef. Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel respect en waardering ik heb voor alles wat u al gedaan heeft om de sport in Den Haag door te laten gaan en Hagenaars in beweging te krijgen.

Contact

De medewerkers van de gemeente Den Haag staan voor u klaar om u te helpen en te ondersteunen. Als u (praktische) vragen heeft dan kunt u terecht bij uw sportconsulent. Voor vragen over de Haagse sportaccommodaties, neemt u contact op met Sportverhuur via sportverhuur@denhaag.nl of 070 353 72 52.

Een sportieve groet,

Hilbert Bredemeijer

Wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte