Den Haag, 13 november 2021

“Beste bestuurders van sportverenigingen en huurders van Haagse sportaccommodaties,

Veel mensen hebben gisteravond naar de persconferentie gekeken. Ik ook. Opnieuw wordt de sport getroffen met maatregelen juist nu we weer aan het opkrabbelen zijn en we het verenigingsleven weer aan het opstarten waren. Het nieuws kwam hard aan en zorgde bij mij voor grote teleurstelling. Dat geldt voor u waarschijnlijk ook.

Afgelopen anderhalf jaar heeft u laten zien hoe flexibel u bent en hoe snel u maatregelen en versoepelingen kunt toepassen. Hier ben ik als wethouder Sport van Den Haag heel erg trots op. Ook vanaf vandaag zijn er nieuwe maatregelen van kracht en gaan we binnen een dag weer aan de slag om alles te regelen en te organiseren.

Vanaf zaterdag 13 november om 18.00 uur zijn weer extra maatregelen van kracht. En opnieuw gaat u hier als sportvereniging of huurder het nodige van merken.

Aanvullende maatregelen

Bovenop de maatregelen die vanaf 6 november gelden, kondigde het demissionair kabinet gisteravond aanvullende maatregelen aan waar u mee te maken krijgt.

Een nieuwe maatregel is dat publiek bij trainingen en wedstrijden van professionele- en amateursport niet meer is toegestaan. Dit vraagt opnieuw van iedereen extra inspanning.

Verder wordt het voor iedereen van 13 jaar en ouder weer verplicht om 1,5 meter afstand te houden op die plekken waar een coronatoegangsbewijs niet verplicht is, dus ook in de buitenruimte. Tijdens het sporten is 1,5 meter afstand gelukkig niet verplicht.

Daarnaast blijven de onderstaande regels van kracht:

  • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten heeft, ook als u gevaccineerd bent, en laat u testen;
  • In de zwembaden, sporthallen en binnenruimtes op een sportlocatie is een coronatoegangsbewijs én een geldig legitimatiebewijs verplicht voor sporters vanaf 18 jaar;
  • In zwembaden mogen ouders of begeleiders van zwemleskinderen mee naar binnen en helpen bij het omkleden op vertoon van een coronatoegangsbewijs. Zij mogen niet mee de zwemzaal in, maar wel op een vaste zitplaats wachten in de horeca;
  • Voor sporters op buitenlocaties geldt geen verplichting van een coronatoegangsbewijs en ook niet voor personen op of in de sportaccommodatie die beroeps- of bedrijfsmatige werkzaamheden verrichten. Dat laatste betreft o.a. mensen die onderhoud uitvoeren, trainers/coaches (ook van de uitclubs), vrijwilligers;
  • De strikt noodzakelijke “rijouders” van uitspelende teams hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Echter bij het betreden van de horeca wel;
  • Het afhalen van eten en drinken bij een afhaalpunt is wel mogelijk zonder coronatoegangsbewijs, maar een mondkapje is verplicht;
  • Voor de sportkantines zijn de zelfde regels van kracht die gelden voor de horeca. Dat betekent dat ook deze om 20.00 uur sluiten. Sporten is na dat tijdstip wel toegestaan. Zowel binnen als op het buitenterras is een vaste zitplaats verplicht.

Kijk voor een compleet overzicht van de geldende regels op de website van de Rijksoverheid. En voor meer informatie kunt ook terecht op de website van de gemeente Den Haag en onze FAQ.

Contact

De medewerkers van de gemeente Den Haag staan voor u klaar om u te helpen en te ondersteunen. Als u (praktische) vragen heeft dan kunt u terecht bij uw sportconsulent. Voor vragen over de Haagse sportaccommodaties, neemt u contact op met Sportverhuur via sportverhuur@denhaag.nl of 070 353 72 52.

Tot slot wil ik benadrukken dat ik enorme waardering heb voor u, uw vereniging en uw leden. De Haagse sportverenigingen hebben de afgelopen anderhalf jaar veerkracht getoond. De rol die u speelt in het Haagse verenigingsleven is van groot belang. Daarom ben ik u, zeker in deze moeilijke tijd, zeer dankbaar. Laten we samen de aankomende periode plezier houden in het sporten en elkaar helpen waar kan!

Een sportieve groet,

Hilbert Bredemeijer

Wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte