Gelukkig kunnen we weer wat extra handbal activiteiten beginnen. Na de persconferentie is het voor de jongvolwassenen weer mogelijk om buiten te sporten. Een mogelijkheid waar onze jeugd al een tijdje, met veel plezier, gebruik van maakt. Kortom we beginnen weer een beetje op een handbalvereniging te lijken.

De tot 27 jarigen mogen weer buiten trainen en onderlinge partijtjes spelen
Op dit moment gaan de dames 1, 2 en ook de teams van Torius weer buiten opstarten. De TC heeft daarvoor een mooi schema opgesteld om samen met de jeugdteams optimaal gebruik te kunnen maken van de buitenvelden. De vraag bij de andere seniorenteams staat natuurlijk ook open en ook zij zijn van harte welkom om weer zonder beperkingen in teamverband te kunnen trainen. Helaas begrijp ik van veel teams dat de leeftijdgrens wel een uitdaging is. Wil je starten of heb je een andere vraag neem dan contact op met een van de bestuursleden.

Als topsportteam mag onze herenselectie de handbalactiviteiten hervatten
Onze herenselectie, het combinatieteam met WHC, heeft een uitzonderingspositie ontvangen vanuit het NOC NSF: zij hebben de kwalificatie topsport team ontvangen. Dat betekent dat ze onder voorwaarden hun normale handbalactiviteiten weer mogen hervatten. Het ontvangen van deze status is een compliment aan al het kader en de spelers die daar jaren voor geknokt hebben. Het harde werken heeft nu ook een mooi resultaat opgeleverd.

Op verzoek van de technische staf en de spelersgroep gaan zij de handbalactiviteiten weer oppakken. Zoals gemeld, zal dit gebeuren onder een streng regime van twee keer in de week testen en een strak protocol van handelen. Alle instemmingen zijn verkregen en de bedoeling is om in de tweede week van maart te starten. Ook hebben we contact gehad met het NHV en een aantal verenigingen die dit al opgestart hebben. De positieve berichten daar vandaan hebben de besturen overtuigd dat we dit ook verantwoord en goed kunnen organiseren. Het is mooi om ook weer normale handbal activiteiten te kunnen opstarten. In een apart artikel vragen we extra vrijwilligers voor de ondersteuning van dit initiatief.

We blijven alert op meer mogelijkheden
Het is te hopen dat deze activiteiten stap voor stap uitgebreid kunnen worden naar alle leden van Hercules. We blijven hiervoor de persconferenties nauwgezet volgen. Als een en ander zich positief voortzet, kan de geplande alternatieve competitie half april opgestart worden. Alle teams zijn in elk geval hiervoor ingeschreven. Het bestuur zou het geweldig vinden als we weer handballend het seizoen kunnen afsluiten.

 

Het bestuur