A-JEUGD WHC/HERCULES KAN ZATERDAG NATIONALE TITEL PAKKEN

Over één aspect hoeft het bestuur van WHC/Hercules zich binnen de vereniging in elk geval geen zorgen te maken. De sterke jeugdopleiding kan zaterdag worden bekroond met de nationale titel van de A-1. Daan van Vliet (16) is een van de exponenten van dat succesvolle jeugdteam.

Het mag een voortreffelijke prestatie worden genoemd, dat de jonge Hagenaars het Nederlands kampioenschap kunnen bemachtigen. Gelouterde topclubs als Aalsmeer, Volendam, Lions, Quintus, Bevo laat WHC/Hercules met dit resultaat achter zich. Daan van Vliet, de talentrijke linkshandige opbouwspeler, heeft wel een verklaring voor het geslaagde seizoen.

De vierdejaars HAVO-student, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Hercules: ,, De kracht van ons team is vooral dat er een goeie sfeer hangt binnen het team. We kunnen heel goed met elkaar opschieten en werken als een hechte ploeg. We hebben ook veel plezier buiten het veld. Maar als er gepresteerd moet worden in de wedstrijd werkt iedereen óók keihard voor elkaar.”

Van Vliet, die deel uitmaakt van Jong Oranje, gaat dan even bescheiden voorbij aan de kwaliteit die het team herbergt. Stuk voor stuk lopen er talenten die gezegend zijn met veel techniek, schotkracht en/of spelinzicht. Ook jonge gasten als Sil Klompé, Marijn van de Ree en Sten Maas maken deel uit van Jong Oranje. Zij mogen regelmatig opdraven in de hoofdmacht van het Haagse Combinatieteam, net zoals trouwens doelman Jay-Jay Scholtes.

LINKSHANDIG

De sterke kanten van Van Vliet zijn uiteraard zijn gevaarlijke, linkshandige schot, zijn beweeglijkheid en zijn fanatisme. Soms moet hij in zijn jeugdige overmoed nog wel eens even afgeremd worden. De trainers/coaches Teun de Hoog en Ziggy Eijsenring, die voortreffelijk werk afleveren bij de Haagse club, hebben daar goed in het oog in.

Van Vliet over het technisch tweetal: ,,Het grote voordeel is, dat je alles kunt zeggen als er wat is. Er wordt dan ook echt wat mee gedaan. Of het nou persoonlijk is of met handbal te maken heeft. Het vertrouwen is over en weer groot en dat maakt de samenwerking heel prettig.”

Natuurlijk hoopt Van Vliet met zijn teamgenoten, dat het zaterdag gaat lukken om die titel te pakken tegen Aalsmeer. ,,Maar de vorige wedstrijd hadden we het in de eerste helft moeilijk tegen Aalsmeer. Maar uiteindelijk wonnen we toch nog ruim met 38-27. Ik hoop, dat het nu wat makkelijker gaat, want iedereen wil natuurlijk kampioen worden. Het moet zaterdag voor ons eigen publiek gebeuren.”

WHC/Hercules hoeft zich overigens niet al te veel zorgen te maken, want de voorsprong op nummer twee, Dynamico Oss, bedraagt 7 punten met nog vier wedstrijden te gaan. Die titel komt er dus wel, maar in een thuiswedstrijd zou dat het mooiste zijn. Het duel begint zaterdag in Sporthal Loosduinen om 19.00 uur.

De Hagenaars verloren slechts één partij, in het begin van het seizoen van Quintus.

Stand top-5 Landelijke Jeugddivisie: WHC/Hercules 26-50; Dynamico 26-43; Quintus 25-41; Sittardia 26-41; BEVO 26-39. Aalsmeer staat 10e met 26-19.

SELECTIE

De selectie bestaat uit: Faber van Vliet, Olaf Klomp, Koen Hofstede, Mike Pot, James van ’t Riet, Andries Bakker (aanvoerder), Sil Klompé, Joup Kasbergen, Enzo Kruithof, Mats Krullaars, Jay-Jay Scholtes, Daan van Vliet, Bart Boekholt, Max Joosten, Marijn van de Ree en Sten Maas.

AD SPORT/PETER LOTMAN


Daan van Vliet in de mangel genomen door Hellas verdedigers (foto: Ilja Vlietstra, IMV-Fotografie)

Daan van Vliet scorend tegen PSV (foto: Perry Biemans, sportsnap.nl)