Louter goed nieuws uit Boswijk

Zaterdag 8 september 2018 gaat de Hercules boeken in als een van de meest memorabele momenten in de clubhistorie. Naast het officiële ‘feitje’ dat jullie mooie ‘cluppie’ op deze dag precies en alweer 66 jaar geleden werd opgericht, had voorzitter Martin Swikker uit naam van het huidig zittende bestuur geweldig nieuws met haar leden te delen.

B&B Healthcare hoofdsponsor Hercules

“Al jaren is B&B Healthcare trouwe sponsor van Hercules Handbal. De prettige samenwerking is dan ook de basis geweest om het sponsorcontract uit te breiden en heeft Hercules en B&B Healthcare doen besluiten om elkaar aan te vullen. Vanaf 8 september 2018 gaat Hercules verder als B&B Healthcare/Hercules” (bron: Hercules website). Onder toeziend oog van menig lid werden de handtekeningen door eigenaren Wouter van Beek en Sander Brok onder het nieuwe contract geplaatst.

Nieuwe website gelanceerd

En er was meer goed nieuws want ook niet geheel toevallig op deze dag kon na een lange weg van vergaderen, opbouwen, testen en content vullen door een stel enthousiaste vrijwilligers, de nieuwe website worden gelanceerd. Bijzondere dank ging natuurlijk uit naar die ‘andere’ Brok die als cirkelspeler ooit prima voor de dag kwam in z’n sportieve carrière bij ook zijn cluppie, en dan hebben we het natuurlijk over Marco Brok, ook sponsor van Hercules en eigenaar van Suprevo die de ontwikkeling en bouw van deze mooie website voor z’n rekening nam en waar nodig ondersteuning bood tijdens de ontwikkeling.

Hercules Handbal Cup III loopt gesmeerd

Misschien wat minder opvallend voor de leden/bezoekers die pas gisteravond het Boswijk complex betraden, maar er wordt dit weekend ook volop gestreden om de prijzen tijdens de 3e editie van de Hercules Handbal Cup. Zowel in sporthal Boswijk als in 2 zalen van Sportcampus Zuiderpark, het prachtige, nieuwe complex in het Zuiderpark waar ooit Aadsjuh Mansveld en Lex Schoemaker furore maakten. Ook hier wordt door een groot team aan vrijwilligers onder aanvoering van Wesley Hage het gehele weekend keihard gewerkt om alle deelnemers een onvergetelijk weekend te bieden en volgens een paar mega betrokken vrijwilligers, die na een zeer lange dag ook eindelijk even een rustmomentje kenden met een heerlijk glaasje wijn, verliep alles voorspoedig en uitermate sportief.

Combinatieteam doorstaat eerste test met glans

Gisteravond stond ook de vuurdoop voor het nieuwe combinatieteam van WHC en Hercules op het programma. O.l.v. trainer/coach Zsigmond Makay werd de afgelopen maanden keihard getraind, geoefend en gesleuteld aan een nieuwe, sterke formatie. Natuurlijk kan en moet het allemaal nog veel beter maar de spelers zelf waren na de ruime overwinning op de reserves van E&O prima te spreken over de getoonde inzet. De wil en het enthousiasme is er en dat geeft dus hoop voor een mooi seizoen in een complete nieuwe samenstelling.

Toch een dompertje

Er was helaas toch een kleine domper op de feestvreugde te melden en die domper kwam uit Volendam waar de selectie van André de Waal en Vincent Lorist ondanks een voortvarende start uiteindelijk toch een terechte nederlaag kreeg te incasseren. Voordeel van zo’n eerste wedstrijd is dat er nog vele wedstrijden volgen en er dus ook genoeg tijd is om te sleutelen aan het team. En daar heeft zowel de staf als de selectie en de vaste supportersschare alle vertrouwen in.

Glitter en Glorie

Ondanks de sportieve teleurstelling bij de dames was er natuurlijk nog steeds alle reden voor een feestje en dat was weer door een ander team vrijwilligers prima georganiseerd. Wij zagen dan ook vooral dames in toepasselijk outfits waar natuurlijk gouden glitters zowel op kleding als op gezichten niet ontbraken.

KC is er ook weer

Door het heen- en weer reizen tussen Volendam en Den Haag waren we wat laat in Boswijk en het even bijpraten met Peter Lotman (ja die was er ook maar sorry allemaal, morgen geen groot artikel van zijn hand, simpel omdat het AD dit keer geen ruimte in de krant heeft) nam wat langer in beslag dan we dachten. Hierdoor hebben we ongetwijfeld menig Hercules icoon gemist maar onze meest trouwe supporter Meta hadden we wel gespot dus ….. en zie daar, rond lunchtijd vandaag ineens een email van Kees Koreneef met de Korners en zoals ie zelf in z’n toelichting bij de foto’s meldt: “Na een top vakantieseizoen nu weer op de grid”.

KC bedankt en veel plezier weer bij de foto’s.

De Korners van KC: “Op de grid”