In Podgorica (Montenegro) wordt sinds vorige week vrijdag het EK voor Universiteiten afgewerkt, zowel voor dames als voor heren.

Helaas staat er geen damesteam uit ons landje op de deelnemerslijst. Bij de heren is Nederland wel goed vertegenwoordigd want dankzij zijn onze vrienden van DSHV Torius met o.a. Luca Baak en Ole Poeth  van WHC/Hercules en ook Thijs van Splunder en Juan Bas Fernandez (DWS) in de gelederen.

Het deelnemersveld bij de heren bestaat uit 11 teams met o.a. ploegen uit Duitsland, Portugal, Spanje, Kroatië, Roemenië, Noorwegen, Frankrijk en zelfs Engeland dat met de Delftse studenten strijdt om de titel van Beste Universiteitsteam van Europa.

De Nederlandse afvaardiging heeft er ondertussen 2 duels opzitten. Sportief gezien heeft het helaas nog geen rol van betekenis kunnen spelen want zowel tegen Duitsland (Duisburg-Essen, 38-26) als Kroatië (Uni Zagreb, 38-20) werd vrij kansloos verloren. Vanavond staat het 3e duel op het programma. Tegenstander is dan de University of Minho uit Portugal.

Luca Baak, vanuit Podgorica, is reëel over de kansen voor zijn team: “Diverse teams beschikken over topspelers uit de hoogste Europese divisies dus het is voor ons vooral een geweldige ervaring om op dit podium met deze kanjers te wedijveren. Sportief zullen we over het algemeen het onderspit moeten delven. Wij richten ons dan ook vooral op de verliezersronde waarbij we hopen iets meer met gelijkwaardige teams te kunnen strijden om de troostprijzen. Sportief gezien is het dan misschien qua resultaten helaas niet zo positief, de totale organisatie waaronder ons vervoer van en naar de sporthal met een mega ultramoderne bus en alle faciliteiten rondom dit toernooi is van absolute wereldklasse”.

Het duel tegen de Portugezen is vanavond vanaf 19.50 uur te volgen via het livestreamkanaal van de organisatie, EUSA Handball, klik hier voor de link!

Resultaten, programma, scoreverloop en nog veel meer is allemaal te volgen via de speciale website voor het EK, klik hier.

Veel succes Team Torius: Joost Brouwer,Thijs Van Splunder, Luca Lagemann, Thijs Braaksma, Luca Baak, Ole Poeth, Niek Van Der Horst, Wout De Joode, Juan Bas Fernandez en  Ivo Aben.


Team Torius tijdens European Universities Handball Championship 2023 met Luca (16) en Ole (21)