TE WEINIG HOOGTEPUNTEN IN BIJ VLAGEN ROMMELIGE DERBY

Het werd geen spetterende derby tussen WHC/Hercules en EHC. Vooraf was al duidelijk dat het Combinatieteam, de ploeg in vorm, te sterk zou zijn voor de gehavende tegenstander uit Leidschendam-Voorburg. Maar toch wist EHC de schade te beperken tot de uiteindelijk alleszins acceptabele 28-22 eindstand.

De prognoses wezen allemaal in de richting van een ruime overwinning van zo’n vijftien doelpunten verschil voor WHC/Hercules. Maar het dappere EHC was niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Ondanks de vorige elf nederlagen bleef het team van coach Hedi Boumnijel strijden tot de laatste minuut en bezorgde daarmee het favoriete Combinatieteam handen vol werk.

De openingsfase was wervelend van de thuisclub, die binnen een kwartier een 9-3 voorsprong pakte met vlotte combinaties. Op dat moment zag het er inderdaad naar uit, dat EHC zou worden opgerold. Maar mede omdat WHC/Hercules plotseling ging lopen rommelen en veel fouten maakte, kon EHC zich door Pim Hessing en tweemaal Lennart Oorburg bij 11-8 weer even terug in wedstrijd spelen. Vooral de terugkeer van Hessing bleek een duidelijke versterking. Hij zorgde met zijn bekeken spel, zijn doelpunten én zijn sturende rol in de defensie voor meer samenhang in het team.

,,Maar”, nam hij voorlopig elke illusie weg, ,,dit was eenmalig. Ik heb niet de tijd om me elke zaterdag beschikbaar te stellen.” Dat is jammer voor coach Boumnijel en voor de ploeg, want de inbreng van Hessing zouden ze goed kunnen gebruiken.

GEDREVEN

WHC/Hercules had in die eerste helft in de linkshandige Sten Maas weer één van de uitblinkers die herhaaldelijk vanuit de rechterhoek beheerst scoorde. Samen met de gedreven spelende Sil Klompé, Koen Houdijk en Daan van Vliet kon de thuisclub bij de rust met 15-8 toch weer wat meer afstand nemen.

Na het wisselen bleef EHC door Pim Hessing bij 19-16 knap in het spoor. Hij scoorde zelf tweemaal en speelde cirkelloper Jay Lucas subtiel vrij aan de cirkel. Toen ook de uitblinkende doelman Timo Geers vervolgens een strafworp stopte van Koen Houdijk leek EHC nog uitzicht te houden op een positief resultaat.

Het waren in die periode trouwens toch de keepers die een glansrol vervulden. Jay Jay Scholtes, die even inviel, stopte een zevenmeter van Zijad Dzidic en even later was Ole van Grieken een belangrijke sta-in-de-weg bij een break en nog wat andere vrije kansen. Hij werd algemeen beschouwd als de Man-van-de-Wedstrijd, al had ook topscorer Sten Maas (6x raak) voor die titel in aanmerking kunnen komen.

ZENUWACHTIG

Toen vervolgens Klompé (,,ik had heel veel energie”), Van Vliet, Houdijk en Maas hun team naar 26-17 schoten, was het verzet van EHC gebroken.

Mauro van der Wiel, pas zestien jaar en nog junior, kreeg speeltijd van coach Wesley Hage en de jongeling greep zijn kans. Hij benutte een strafworp (,,ik was zó zenuwachtig”) en schoot vervolgens ook nog fraai raak vanuit de rechterhoek.

Waarmee WHC/Hercules de vijfde overwinning op een rij boekte en weer wat opklom op de ranglijst. Voor EHC daarentegen breken zware tijden aan als hekkensluiter van de eredivisie met nul punten uit twaalf wedstrijden.

,,Maar”, hield coach Boumnijel de moed erin, ,,wij geven niet op en er komen betere tijden als het team weer compleet is.”


WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (**): Er ging te veel mis aan beide kanten om er een oogstrelende derby van te maken. Beide ploegen hadden wél een geweldige inzet en bij vlagen viel er te genieten van mooie doelpunten. EHC verdient het compliment dat het ondanks alle tegenslag prima partij gaf. WHC/Hercules was de betere partij, maar vaak te slordig in het afspelen en de afwerking.

Scheidsrechters (**): Jacco van den Munckhof en Koen Maessen konden niet rekenen op veel complimenten van de beide partijen. Er werd na afloop nogal geklaagd over hun inconsequente leiding. Ze waren vaak te pietluttig om dan even later pittige overtredingen onbestraft te laten. Dat kwam de overzichtelijkheid niet ten goede.

Doelpunten WHC/Hercules: Sten Maas (6), Sil Klompé (5), Koen Houdijk (4), Stan Zwinkels (4), Daan van Vliet (3), Mauro van der Wiel (2), Marijn van de Ree (1), Mitch Giezeman (1), Ole Poeth (1) en Jonah Baak (1).

Doelpunten EHC: Zijad Dzidic (8), Pim Hessing (4), Lennart Oorburg (3), Björn van Rijn (2), Djimmy Nolet (1), Andreas Wubben (1), Remco Hooijmans (1), Casper Spaans (1) en Jay Lucas (1).

AD SPORT/PETER LOTMAN