In de eredivisie slechts een programma bij de mannen. Voor de vrouwen geen competitie vanwege de deelname van Oranje aan de Golden League in Denemarken. EHC boekte een knappe 29-24 overwinning op Arnhem. WHC/Hercules stelde opnieuw teleur door met 37-36 te verliezen bij het Opleidingsteam Volendam. 

WHC/HERCULES

Het Combinatieteam lijkt het ritme maar niet te pakken te kunnen krijgen. De 37-36 nederlaag in Volendam was onnodig en zorgde dan ook voor de nodige teleurstelling bij de spelers en de staf.  Vooral, omdat de Hagenaars een minuut voor tijd nog met één doelpunt voor stonden. Ze konden zelfs op twee verschil komen, maar het schot van Koen Houdijk op het lege doel vanuit de eigen verdediging ging jammerlijk mis.

Vervolgens schoot de thuisclub de gelijkmaker binnen en nam coach Wesley Hage een time-out om in elk geval te proberen er een punt uit te slepen. Maar opnieuw heeft Houdijk pech door de bal te verliezen bij een te gehaaste actie. In de slotseconden benut Volendam het verkregen balvoordeel toch nog met de winnende treffer.  Simpele conclusie: gewoon minimaal een punt laten liggen door verkeerde keuzes in de slotfase.

De toeschouwers kwamen nog wel aan hun trekken door de vele doelpunten. De verdedigingen van beide teams waren niet scherp en alert genoeg, waardoor er voor de keepers weinig eer te behalen viel.

Bij het Combinatieteam was Jari van de Moosdijk opnieuw de uitblinker met strakke schoten in de bovenhoek en een stuit als afwisseling.

Het grootste manco was, net als de vorige wedstrijden, het slecht omgaan met de overtalsituaties. WHC/Hercules profiteerde nauwelijks van de tijdstraffen die Volendam incasseerde.

Positief was de terugkeer van Erwin Roeleveld die na zijn blessure weer wat speeltijd kreeg en voor de nodige dreiging zorgde, maar ook het tij niet kon keren.

Doelpunten: Jari van de Moosdijk (11), Lars Vogelaar (5), Erwin Roeleveld (5 strafworpen), Jonah Baak (5), Thimo Bakker (3), Koen Houdijk (3), Tom Scheepmaker (1), Luca Baak (1), Ziggy Eijsenring (1) en  Mitch Giezeman (1).


EHC

Het team van coach Hedi Boumnijel lijkt zich steeds beter aan te passen in dit tweede seizoen aan het niveau van de eredivisie. Tegen het bepaald niet zwakke Arnhem boekte de club uit Leidschendam-Voorburg een overtuigende 29-24 overwinning. Een resultaat waarop de gedreven coach terecht trots was.

Boumnijel: ,,We hebben de tegenstander vooraf goed kunnen bestuderen. Complimenten dan ook aan mijn spelers dat zij die opdrachten goed hebben uitgevoerd. We hadden de eerste helft nog te veel balverlies, maar na de eerste time-out begonnen we een stuk stabieler te spelen.”

De 16-15 voorsprong bij de rust was voor EHC een goed uitgangspunt voor het tweede half uur. De thuisclub trok alle registers open en gaf de Arnhemse opponent geen kans om terug te komen in de wedstrijd.

Boumnijel:  ,,Het liep bij ons perfect. Alles klopte en wat Arnhem ook probeerde, wij behielden het initiatief. Ze hebben in de laatste tien minuten nog geprobeerd met zeven veldspelers de partij te kantelen, maar wij hebben het niet meer uit handen gegeven.”

Vermeldenswaard is nog de voortreffelijke leiding van de gelouterde scheidsrechters Carla van Dijk en Yvonne Wijtenburg, die de partij goed aanvoelden en lekker lieten doorspelen waar dat kon.

Doelpunten EHC: Youri Verschut (7), Daan Kulker (7), Tim Lammers (4), Dave Uytdewillegen (4), Wessel de Rijk (3), Djimmy Nolet (3) en Gillian Zon (1).

 

AD SPORT/PETER LOTMAN