ERVAREN ERWIN ROELEVELD SLUIT WEER AAN BIJ WHC/HERCULES

Het kostte wat overredingskracht, maar uiteindelijk is het de technische leiding van WHC/Hercules toch gelukt Erwin Roeleveld weer aan boord te halen. De 31-jarige razendsnelle hoekspeler stopte vanwege een hinderlijke schouderblessure én het aanstaande vaderschap. Maar nu is alles weer onder controle en staat een terugkeer bij de eredivisieclub niets meer in de weg.

Roeleveld stopte in september 2020 toen het seizoen vanwege corona werd stilgelegd. ,,Dat was voor mij een goed moment om er een punt achter te zetten”, legt hij uit. ,,Het was een combinatie van factoren. Nieuw huis gekocht, vriendin zwanger en die blessure aan mijn schouder. Het stoppen gaf me ook de mogelijkheid om me meer te focussen op mijn carrière en mijn gezin. Inmiddels is in maart 2021 onze dochter Evi geboren, dus is alles in wat rustiger vaarwater gekomen. Ik leer haar alvast de basis van het handballen in de ballenbak die we thuis hebben…, haha”

‘Razende Roeltje’, zoals zijn geuzennaam luidde vanwege zijn grote snelheid in de break-out, begon in 2000 met handballen bij het toenmalige Hermes. ,,Op een uitstapje na van twee jaar bij Hellas heb ik de rest van mijn handballoopbaan altijd gespeeld bij wat nu dus WHC/Hercules heet.”

GOEDE VRIENDEN

De vriendschap met de nieuwe trainer van het Combinatieteam, Wesley Hage, zorgde ervoor dat Roeleveld uiteindelijk toch besloot de wedstrijdschoenen weer aan te trekken.

,,Wesley en ik zijn al jaren goede vrienden en we hebben vaak over de mogelijkheid gesproken om weer te beginnen. We hebben samen nog training gegeven bij de Handbalschool Haaglanden, dus we kennen elkaar goed. Wes belde me een paar keer en dat heeft zeker geholpen om me over de drempel te krijgen. En ook Nick Masmeijer, die samen met Wesley gaat trainen en coachen, ken ik ook al jaren. Ik weet wat ze allebei kunnen en ik verwacht ook, dat zij een prima trainersduo vormen dit jaar.”

Er was nóg een reden waarom het bij Roeleveld, die ook altijd de strafworpen onberispelijk binnen schoot, weer begon te kriebelen. ,,Vorig jaar heb ik getraind voor de marathon, maar helaas werd ik op de dag van de marathon ziek. Ik was toch gestart, maar moest bij zeventien kilometer stoppen. In april ga ik die marathon opnieuw lopen. Door het fanatieke trainen daarvoor, kreeg ik weer zin om meer te gaan sporten. Ik heb dit jaar afspraken kunnen maken met werk, waardoor ik volledig kan aansluiten bij het eerste team.”

NOG EVEN FANATIEK

Roeleveld heeft geen idee hoe de kansen van WHC/Hercules liggen in de eredivisie. ,,Ik ben er nu twee jaar uit en dat is best veel om een inschatting te maken. Wij hebben een jonge, fanatieke ploeg waar ik veel van verwacht. Ik wil zelf graag met mijn ervaring die jonge gasten helpen. Ik ben inmiddels wat ouder, maar nog altijd even fanatiek. Ik wil altijd winnen en daar is niks in veranderd. Daar ga ik dus komend seizoen ook voor. Dan kan ik nog steeds gevaarlijk zijn en van waarde voor het team.”

AD SPORT/PETER LOTMAN


"Roelie" heeft oog voor de camera, dochter Evi is gefocust op de bal

“Roelie” heeft oog voor de camera, dochter Evi is gefocust op de bal (foto: privé)