De Combinatieverenigingen WHC en Hercules hebben de technische staf verder kunnen uitbreiden met een opvallende naam. Esmee Martens (26), voormalig speelster van het eerste team van Quintus, wordt de trainster/coach van het tweede mannenteam van het Combinatieteam WHC/Hercules, dat uitkomt in de tweede divisie. Zij zal nauw samenwerken met Wesley Hage en Nick Masmeijer, die onlangs werden aangesteld voor de hoofdmacht van de Haagse club.

Esmee Martens heeft haar sporen als handbalster bij Quintus in de eredivisie ruimschoots verdiend. Zij was ook aanvoerster en als snelle hoekspeelster heeft zij jarenlang deel uitgemaakt van de formatie die nationaal en internationaal successen boekte. In diverse duels om de prijzen in Nederland én in de vele Europa Cupwedstrijden die de Heulse club speelde, was Martens van de partij.

Niet alleen als speelster heeft zij de nodige ervaring, maar ook als jeugdtrainster was zij actief bij Quintus. Met de A-jeugd is zij afgelopen seizoen Nederlands kampioen geworden. Verder is zij ook trainster bij de Handbalschool Haaglanden.

Voorzitter Martin Swikker:  ,,Met al deze ervaring en de competenties die zij heeft, past zij volgens het bestuur van WHC/Hercules prima in het technisch plaatje.”

EXTRA MOTIVATIE

Esmee Martens over haar beslissing: ,,Ik ben in eerste instantie benaderd door Wesley Hage, met wie ik al vijf jaar heel prettig samenwerk bij Handbalschool Haaglanden. Het idee sprak me meteen aan en na een goed gesprek met het bestuur van WHC/Hercules heb ik besloten aan boord te gaan. Een aantal jongens ken ik ook al vanuit de Handbalschool. Dat was voor mij een extra motivatie om voor deze kans te gaan. Het is hartstikke leuk om jongens uit de jeugd te gaan verwelkomen in de senioren en om jongens die nu al in de senioren spelen weer terug te zien.”

Overigens is Esmee Martens inmiddels ook al een jaar bezig met het schrijven en uitbrengen van eigen muziek. ,,Ik vind dat heel leuk en het is mijn hobby geworden, maar bovendien helpt muziek mij ook om bepaalde zaken te verwerken. Het is een mooie manier om mijn  emoties te uiten”, aldus Martens die naast haar werkzaamheden in de sport en muziek druk bezig is met het opzetten van haar eigen onderneming in copywriting en tekstschrijven.

OPLEIDINGSTEAM   

Voorzitter Swikker: ,,Het tweede Combinatieteam is een opleidingsteam waarin jonge spelers ervaring opdoen en worden klaargestoomd om de concurrentie aan te gaan met de gevestigde orde van het eerste team. Daarbij krijgen zij steun van een aantal ervaren selectiespelers die ervoor kiezen om een stapje terug te doen en als mentor willen fungeren voor de jonge garde.”

De nieuw geformeerde technische staf  van WHC/Hercules is inmiddels druk bezig een uitdagend trainingsprogramma op te stellen om de topteams klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.

AD SPORT/PETER LOTMAN


Esmee Martens in actie voor Quintus