OVERZICHT DEN HAAG/WESTLAND

HELLAS STERKE TWEEDE HELFT; GEVOELIGE TIK EHC DIRECT NA DE RUST

 

WHC/HERCULES

Met belangstelling was uitgekeken naar de ontmoeting tussen titelkandidaat Houten en runner-up WHC/Hercules. Met 35-28 toonde de koploper van de eredivisie aan, dat het op dit moment duidelijk sterker is dan de Hagenaars. 56% schotpercentage was te gering om er een overwinning uit te slepen.

Trainer/coach Bart de Koning mocht verzachtende omstandigheden aanvoeren, want hij miste door ziekte en blessures een waslijst aan spelers: Lars Vogelaar, Jari van de Moosdijk, Michel van Beijnum, Michel Verbeij, Jonah Baak en Maxime Badji. Bovendien was Thimo Bakker  maar twintig minuten inzetbaar; is Tim Frenk op stage en Stefan Coster uitgeschakeld voor de rest van het seizoen.

De Koning: ,,Dan wordt het wel erg moeilijk om voldoende te kunnen doorwisselen. We hielden een klein groepje over, omdat ook nog het tweede team speelde en de A-jeugd. Dan hebben we te weinig opties. We konden relatief nog aardig meekomen, want Houten heeft genoeg kwetsbare plekken in de ploeg waar we gebruik van konden maken. Wij hadden geen echte uitblinkers, maar als team hielden we aardig stand. Het laatste kwartier brak ons het gebrek aan wisselmogelijkheden duidelijk op.”


HELLAS

Hellas speelde tegen het Opleidingsteam van Volendam in de eerste helft een redelijke wedstrijd en na de rust een prima partij. Daardoor werd het uiteindelijk nog een ruime 30-22 overwinning voor de mannen van coach Maarten Roestenburg, die tevreden terugblikte op de partij.

,,Wij maakten de kansen in de tweede helft wel af, die we voor de rust nogal eens miste. Daardoor liepen we ook makkelijker weg bij de tegenstander. We hadden het aanvalsspel van Volendam goed geanalyseerd en geprobeerd daar een passend antwoord op te geven. De eerste helft ging dat nog wat moeizaam, maar daarna kwamen wij goed op gang.”

Mede op basis van een solide, gedisciplineerde verdediging én een prima keepende Caspar Hovingh kreeg Hellas in het tweede half uur slechts negen doelpunten tegen. Dat was een uitstekend resultaat net zoals de dertig treffers die de thuisclub zelf maakte.

Doelpunten Hellas: Wessel Coster (8), Loek van Bergen en Henegouwen (8), Olivier Beltman (4), Kevin Hendriks (4), Pim van Starrenburg (2), Thierry van Zundert, Pim van Drimmelen, Thomas Beltman en Antón Rodríguez Otero.


EHC

EHC kon het niet bolwerken bij het hoger geklasseerde Tachos in Waalijk. Met 35-28 verloor de club uit Leidschendam-Voorburg na een voorsprong van 15-16 bij de rust.

De eerste helft speelde EHC met veel overleg, al was het begin nog stroef. De 8-3 achterstand beloofde weinig goeds, maar het team van coach André van den Bosch herstelde zich knap tot de nipte voorsprong bij de rust. Vooral de hard werkende verdediging en de sterk keepende Rolf Wubben  waren daar debet aan.

Binnen vijf minuten na het wisselen kreeg EHC een gevoelige tik toen Tachos naar een voorsprong van vijf punten uitliep door zes snelle tegendoelpunten. Nog even kon EHC aanhaken, maar de marge was te groot om die nog helemaal goed te maken.

,,Hard gewerkt, maar nu nog de beloning door het langer vol te houden en de simpele foutjes eruit te halen”, aldus routinier Bart Vinkesteijn.

Bij EHC was Pim Hessing met zes doelpunten de topscorer. Dave Uytdewilligen was op dreef met een aantal fraaie doelpunten vanuit de rechterhoek. Positief was verder, dat Djimmy Nolet na zijn blessure weer was teruggekeerd.

AD SPORT/PETER LOTMAN