Het bestuur en de commissies hebben de afgelopen tijd hun zorg uitgesproken over het aantal vrijwilligers dat beschikbaar is en hoe lastig het is om nieuwe vrijwilligers te vinden. Met elkaar hebben we nog niet de indruk dat deze urgentie bij alle leden ook zo wordt gevoeld. Dat is ook wel te begrijpen omdat er nagenoeg altijd een trainer klaar staat, de coach aanwezig is om het team te begeleiden, de kantine altijd open was en er toch weer een scheidsrechter stond. Blijkt maar weer dat de vrijwilligers die we hebben echte toppers zijn die de leden niet in de kou laten staan.

Daarom: Neem aan het einde van dit jaar eens een goed voornemen en ga die toppers een handje helpen zodat we al die uitdagingen met elkaar kunnen aanpakken.

Om als vrijwilliger goed te kunnen functioneren is het prettig als er een heldere en duidelijke organisatiestructuur is. Dat je weet wie waarover gaat en wie je moet hebben als het even niet zo loopt als verwacht. Dat kan echter beter binnen Hercules. Dat hebben vast allemaal wel een keer ervaren. Hier moeten we vanaf en we zijn met het bestuur en een groep enthousiaste vrijwilligers aan de slag gegaan om daar verandering in aan te brengen. Na een paar intensieve sessies is er een mooi nieuw concept beschikbaar met bestuur, commissies en alle taken en hoe deze zich tot elkaar verhouden. De commissies hebben nu allemaal een stukje huiswerk en we verwachten half januari een en ander met elkaar af te ronden.

Ben je nieuwsgierig, wil je het resultaat alvast zien of wil je meebouwen aan de nieuwe structuur laat het ons dan weten, dan nodigen we je uit. We kunnen zeker nog een aantal nieuwe toppers gebruiken. Mail ons op het bekende adres vrijwilligers@hercules-handbal.nl.

Oh ja jullie wisten natuurlijk nog niet dat er een heel duidelijke koppeling is tussen de nieuwe organisatiestructuur en het opvullen van al die gaten in de vrijwilligerstaken. Die nemen we dus ook gelijk mee. We bouwen met elkaar aan de optimale organisatiestructuur en gaan er 100% voor om die open plekken door jullie ingevuld te krijgen.

Had je nog geen goede voornemens? bij Hercules helpen we je een handje op weg!


klik op het plaatje voor de tekst in PDF