Beste leden van WHC en leden van Hercules,

Met dit bericht willen wij u informeren over de samenwerking tussen de handbalverenigingenWHC en Hercules. De samenwerking richt zich op uit beide verenigingen samengestelde teams die zullen spelen in de eerste divisie (HS1), in de tweede divisie (HS2) en in de jeugddivisie (HA1). Hiermee bouwen wij voort op de goede ervaringen van afgelopen seizoen waarin de heren A jeugd van Hercules en WHC al samen hebben gespeeld. We gaan de samenwerking aan voor minimaal de komende 2 à 3 jaar, waarbij er tussentijdse evaluaties plaatsvinden.

Het doel van deze samenwerking is om aantrekkelijk te blijven voor onze talenten en om tot drie evenwichtige en competitieve teams te komen. Door de samenwerking kunnen we zorgen voor een betere begeleiding, gericht op het beter maken van de teams en van de individuele spelers. Ook kan de opkomst en dus de kwaliteit van de training worden verhoogd.

Er zal voor deze samenwerking een technische staf worden samengesteld. De trainers van het afgelopen seizoen van WHC 1 (Zsigmond Makay) en Hercules 1 (Lyacine Kaci) gaan onderdeel uitmaken van deze technische staf. Zsigmond Makay wordt de trainer/coach van HS1 en Lyacine Kaci de trainer/coach van HS2. Wie de trainer/coach wordt van de HA1, moet nog worden bepaald. Daar is in ieder geval Wesley Hage voor beschikbaar. Binnen de technische staf zullen we extra aandacht geven aan de communicatie.

De drie teams zullen vanuit het bestuur een gerichte aansturing krijgen, in nauwe samenwerking met de technische commissies van WHC en Hercules. Ze zullen onder de naam WHC/Hercules uitkomen in competities en spelen, net als de A-jeugd in het afgelopen seizoen, afwisselend in de clubkleuren van WHC en in die van Hercules. Zowel de thuiswedstrijden als de trainingen van alle drie de teams worden verdeeld tussen de hal in Loosduinen en de Boswijkhal.

Breedtesport is en blijft de basis voor beide verenigingen. Dankzij de samenwerking krijgen we de mogelijkheid om te werken aan een topsport(cultuur) waarbij dat niet ten koste gaat van die identiteiten van WHC en Hercules, maar het juist aansluit. Er wordt in de komende weken verder gewerkt aan de definitieve vormgeving van de samenwerking. Hierbij zijn vertegenwoordigers van spelers, technisch verantwoordelijken en besturen betrokken.

Met hartelijke groet,

 

Namens bestuur Hercules
Reinier Eijsenring