Onderstaand bericht is door de Gemeente Den Haag naar alle Haagse basisscholen gestuurd. 

Aan het begin van dit schooljaar heeft het handbaltoernooi voor de groepen 5 t/m 8 plaatsgevonden in samenwerking met de gemeente Den Haag. Nu is er al een aantal jaar geen plaats voor de groepen 3 en 4 op de schoolsport kalender. Nu hebben wij als combinatiefunctionarissen in samenwerking met de gemeente en de handbalverenigingen binnen Den Haag het idee om ook voor deze groepen handbal aan te bieden.

In tegenstelling tot de groepen 5 t/m 8 willen wij het niet in een toernooivorm aanbieden maar als clinic, waarbij de kinderen op een speelse manier kennis zullen maken met de handbalsport. Dus een gezellige middag waarbij actief wordt deelgenomen en waarbij iedereen ook op zijn eigen niveau de mooie handbalsport kan ervaren.

Met deze pilot willen we kijken of het handbal op deze manier interessanter is voor deze doelgroep. Mocht het aanslaan dan kan deze vorm hopelijk structureel op de schoolsport kalender geplaatst worden.

Hier hebben wij dus jullie hulp bij nodig!

Zouden jullie de kinderen van de groepen 3 en 4 willen enthousiasmeren om deel te nemen aan deze middag? In de links onderaan de mail vinden jullie het digitale aanmeldformulier. Je kunt je als groep opgeven maar het is ook mogelijkheid voor ouders/kinderen om individueel aan te melden. Naar aanleiding van de ontvangen aanmeldingen kunnen we bepalen of we 1 of 2 clinics per dag aanbieden. De start per clinic zal rond 13.00 uur zijn en anderhalf uur duren. Bij veel aanmeldingen zullen we om 15.00 uur nog een clinic aanbieden. Hier zullen we een ieder vroegtijdig van op de hoogte stellen.

De clinic(s) hebben we bedacht op de volgende data:

  • Hercules: woensdag 13 mei 2020 (aanmelden kan tot uiterlijk 6 mei)

Link aanmelden: 

opgeven clinic

Mochten er naar aanleiding van dit bericht vragen zijn, dan horen wij dat graag.

Met sportieve groet,

Wesley Hage

Combinatiefunctionaris/Jeugdsportcoördinator

Werkgever Sportclubs Den Haag (WSDH)

06 27878796

Wesley.hage@sportievebaanindenhaag.nl