WHC/HERCULES

Het team van het technisch duo Wesley Hage/ Nick Masmeijer kon de prestatie van vorig week (zege op Quintus) geen vervolg geven. In Aalsmeer werd met 32-27 (rust 13-14) verloren van het Opleidingsteam van de thuisclub, dat getraind en gecoacht wordt door voormalig topspeelster Celine Michielsen.

Het Combinatieteam speelde nog een prima eerste helft met goed lopende aanvallen. Ole van Grieken keepte in die fase ook een sterke partij, waarbij hij een strafworp stopte en scoorde in het lege doel. Ook Tim Frenk was op dreef in de linkerhoek en met de pingels. Aalsmeer speelde in de eerste helft een 5:1 verdediging waardoor er door veel beweging genoeg ruimte kwam voor de opbouwers om door de defensie van de thuisclub te breken.

Na het wisselen stapte coach Michielsen over op een 6:0 verdediging en kreeg toen veel meer grip op de aanval van WHC/H. Het werd steeds lastiger om de openingen te vinden en door het te gehaast afronden, ontstond er te veel balverlies. Bovendien werd er te weinig uitgestapt in de dekking op de nog altijd sterk schietende Kevin Hooijman (ex Hercules). Pas toen Jonah Baak hem in de slotfase mandekking gaf, stopte de productie van Hooijman. De partij was toen echter al beslist in Aalsmeer’s voordeel.

Doelpunten WHC/Hercules: Tim Frenk (7), Koen Houdijk (4), Lars Vogelaar (3), Luca Baak (3), Sander Lassooij (2), Ziggy Eijsenring (2), Mitch Giezeman, Jonah Baak, Mark Broers, Tom Scheepmaker, Erik Bohnet en keeper Ole van Grieken (allen 1).


HELLAS

De Hagenaars hadden weinig moeite met het onderaan staande Dynamico. In Oss pakte het team van coach Joris Witjens na de 10-17 ruststand overtuigend met 19-34 de volle winst. Ondanks het gemis van een aantal basisspelers als Caspar Hovingh, Pim van Starrenburg, Twan Klompé en Thomas Beltman vanwege blessures, was Hellas toch op alle fronten de betere ploeg.

Het eerste kwartier was nog wat rommelig, waardoor de Hellenen na een 4-7 achterstand in de achtervolging moesten. In de verdediging werd orde op zaken gesteld en de aanvalsacties in de tweede fase verliepen vervolgens aanzienlijk beter.

Coach Witjens: ,,In de tweede helft hebben wij goed doorgedrukt en de wedstrijd simpel in het slot gegooid. Met een strakke dekking en goede omschakeling konden we makkelijk uitlopen naar de 19-34 eindstand. Ondanks de geblesseerden waren wij ook in deze samenstelling veel beter dan onze tegenstander. We hebben goed ons werk gedaan.”

Ismail Fakhir en Wessel Coster waren prima op dreef met ieder zeven doelpunten. Rens Hulspas keepte een prima eerste helft en ook Storm Bolman deed het in het tweede half uur heel goed met een stoppercentage van meer dan vijftig procent.

Caspar Hovingh, die juist zo goed in vorm was de laatste weken, kon nog niets zeggen over de ernst van zijn blessure. ,,Het zit aan de pees van mijn hamstring. Onze fysio Jeroen Coster moet nog precies bekijken wat er aan de hand is en hoe lang het kan gaan duren. Ik moet rustig aan doen en aan mijn herstel gaan werken. Hopelijk valt de schade mee. Rens en Storm hebben het goed gedaan, dus dat was in elk geval fijn om te zien.”


EHC

De ploeg uit Leidschedam-Voorburg kon het volgens verwachting niet bolwerken bij titelkandidaat BFC. In zuidelijk Limburg werd het na een 21-13 ruststand 41-27 voor de thuisclub.

EHC startte stroef en kwam al snel op een 5-0 achterstand. Na tien minuten raakte Tim Lammers, één van de bepalende spelers, geblesseerd, waardoor het ritme even helemaal werd verstoord. EHC herpakte zich echter enigszins, maar kon niet voorkomen dat BFC het kwaliteitsverschil verder uitdrukte in een ruime marge bij de rust.

In de tweede helft verliep het iets beter voor het team van coach Hedi Boumnijel en werd de achterstand teruggebracht tot vijf doelpunten. Vervolgens raakte ook Daan Kulker, een van de aanjagers, geblesseerd waardoor er voor EHC geen houden meer aan was.

Youri Verschut was opnieuw met negen doelpunten de topscorer. Daan Kulker schoot er tot aan zijn blessure zes binnen. Djimmy Nolet (4), Dave Uytdewillegen (2), Wessel de Rijk (2), Tim Lammers, Lennart Oorburg, Jermaine Taco en keeper Timo Geers (allen 1) maakten de productie compleet.

AD SPORT/PETER LOTMAN