Hellas herstelde zich goed van de afstraffing van vorige week tegen Tachos. In eigen huis klopte het team van coach Maarten Roestenburg met 28-20 het in de eredivisie debuterende GHV uit Goirle. Routinier Loek van Bergen en Henegouwen en de jeugdige A-junior Twan Klompé waren de uitblinkers.

Roestenburg over de prestatie van zijn ploeg: ,,Wij hadden na de wedstrijd tegen Tachos wel wat goed te maken. De eerste helft tegen GHV verliep nog stroef, al creëerden wij wel genoeg kansen. Het probleem was alleen, dat we die niet verzilverden. Pas aan het einde van de eerste helft kwamen wij in ons ritme.”

De thuisclub trok die stijgende lijn door tot in de tweede helft en pakte een voorsprong van zes doelpunten. Door sterke acties van Olivier Beltman (3x), Pim van Starrenburg en Wessel Coster werd de marge van 14-14 uitgebouwd naar 19-14. Hellas drukte daarna flink door naar 27-17 en daarmee was het pleit beslecht.

Roestenburg tevreden: ,,De dekking stond in die fase goed en de kansen gingen er nu wel in. Het werd een harde wedstrijd, waarin jammer genoeg bepaalde overtredingen niet voldoende werden bestraft. Dit zorgde voor de nodige irritatie over en weer. Desondanks was het een goede en noodzakelijke overwinning. Een terecht antwoord op de zeperd van vorige week.”

Het jonge talent Twan Klompé kreeg van coach Roestenburg een compliment. ,,Een gedreven speler, die voor snelheid en dynamiek zorgde in het spel.”

Wessel Coster (7), Olivier Beltman (4), Loek van Bergen en Henegouwen (4), Twan Klompé (3), Thomas Beltman (3) en Kevin Hendriks (3) waren de meest opvallende doelpuntenmakers.


WHC/HERCULES

Het Haagse Combinatieteam WHC/Hercules leed een totaal onnodige 26-29 nederlaag tegen het reserveteam van Volendam. De tegenstander profiteerde maximaal van een teleurstellend WHC/H in de tweede helft.

Na een kwartier spelen leek de geconcentreerde thuisclub op weg naar een degelijke en ruime overwinning. De tussenstanden 5-1, 6-2  en 8-4 boden voldoende perspectief daartoe.Volendam werd verdedigend goed aangepakt en de aanvallende acties werden prima afgerond. Bij Volendam was inmiddels Jort Neuteboom al in de dertiende minuut met een directe rode kaart naar de kleedkamer gestuurd na een harde overtreding op Lars Vogelaar. Alles wees erop, dat de Hagenaars een gunstige afloop van het duel tegemoet konden zien.

De aanval begon echter te sputteren en dat was voor Volendam het sein om alles uit de kast te halen. Op dat moment werd al duidelijk, dat het toch nog mis kon gaan. De ruststand van 14-12 oogde nog gunstig en bood nog hoop, maar bij 16-16 en 19-19 halverwege de tweede helft kantelde de partij. Volendam kwam op 20-24 en 23-28 en toen was de partij gespeeld. Ondanks opnieuw sterk keeperswerk van Stefan Stapper (onder meer pingelstop) kwam WHC/H aanvallend niet over het dode punt. Waardoor de nederlaag tenslotte toch onafwendbaar bleek.

Ziggy Eijsenring (5), Tim Frenk (4), Koen Houdijk (3), Michel Verbeij (3) en Maxime Badji (3) waren de beste schutters.


EHC

De belangrijke strijd onderin tussen Dynamico en EHC leverde voor de club uit Leidschendam-Voorburg opnieuw geen punten op. Het team van coach André van den Bosch verloor in Oss met 31-27. Het onbenut laten van de vele kansen was ook dit keer het grote manco.

Direct in het begin sloeg de thuisclub bij 7-3 al een gat van vier doelpunten. Dat verschil kon EHC in de loop van de wedstrijd niet meer overbruggen. Bij 26-18 bedroeg de negatieve marge zelfs acht treffers. Nog even kende EHC een opleving, maar verder dan van 27-20 naar 28-25 kwam het niet.

Rechteropbouwer Zijad Djidic viel op door het trefzeker benutten van de strafworpen. Keeper Niels de Vrijer blonk uit met een serie fraaie reddingen. Hij verving Rolf Wubben, die vanwege studie in het buitenland verblijft. Tegenvaller was het uitvallen met een blessure van Djimmy Nolet vlak voor de rust. Verheugend was de terugkeer van Kylian van Vliet na een blessure.

AD SPORT/PETER LOTMAN