Al langere tijd was het bestuur van handbalvereniging Hercules op zoek naar een passende opvolging van Stefan Verlaan en Martin Bos die met de dames in de laatste competitiewedstrijden er samen voor gezorgd hebben om zich te handhaven in de 1e divisie. Komend seizoen wacht er een nieuwe uitdaging. De van de jeugd overgekomen speelsters zullen aan het niveau moeten wennen en naar het 1 e divisie niveau moeten toegroeien. Daarbij zijn een aantal ervaren toppers gestopt waardoor er een geheel nieuwe groep gevormd moet worden.

Bart de Koning en Richard Rijkens zijn tijdens de trainerscarrousel in de maanden februari – april niet beschikbaar geweest omdat de verwachting was dat zij verbonden zouden blijven aan Veneco Velo waar ze met de dames het kampioenschap van de 2e divisie hebben behaald. “Toen bekend werd dat Bart en Richard niet door gingen, heb ik ze gelijk benaderd. Ik ben dan ook ongelofelijk blij en trots dat het ons gelukt is om dit technisch duo binnen te halen!” zei Martin Swikker, voorzitter van Hercules. “We willen met de dames een stabiele selectie gaan vormen op een prestatief niveau waarbij onze jeugd kan doorstromen en graag wil spelen. Daar is een sterk technisch kader een belangrijke schakel in. Maar we gaan zeker ook nog in gesprek met de gestopte ervaren speelsters of zij nog een rol willen spelen in dit traject”, vervolgt hij.

Dinsdag 25 juni jl. heeft de groep kennis gemaakt met Bart en Richard en kregen ze vanuit de groep een aantal leuke creatieve vragen voorgelegd. Ze hebben de groep meegenomen in het aankomend jaar. “Vanwege de late instroming en de vakanties in augustus verwachten wij pas rond december scherp te zijn.” zegt Richard. “Verder hebben we heel transparant vanaf het eerste gesprek en ook naar de selectie aangegeven dat we ons commitment voor 1 jaar afgeven. Bart en ik hebben tijdens de trainerscarrousel veel mooie aanbiedingen gekregen die passen bij onze ambitie. Ondanks het feit dat we al heel erg aan het genieten waren van onze “sabbatical”, kijken we er erg naar uit om met de dames vanaf 1 augustus aan de slag te gaan.”

Richard Rijkens                                                    Bart de Koning