Tussenrapport
Halverwege het jaar maken we altijd even de balans op en kijken we voorzichtig vooruit wat de rest van het seizoen voor Hercules te bieden heeft.

Jeugd in de pers
Ik zag kortgeleden de oproep van een paar ouders en toevallig ook nog oudgediende Hercules leden om naast het nieuws over de topsport teams ook de jeugdteams veel meer in de schijnwerpers te zetten. Ik ben het daar van harte mee eens en nodig de spelers, speelsters, enthousiaste ouders, coaches of wie dan ook uit leuke feitjes of mooie beelden te delen met ons en de rest van de handbal wereld op onze sociale media platformen. Met alle regels van tegenwoordig moet dat wel op een verantwoorde manier gebeuren. Ik vraag de marketingcommissie om deze uitdaging op te pakken en dit mooie initiatief te ondersteunen. Binnenkort meer hierover en begin alvast maar met verzamelen van beelden en kom maar op met leuke teksten.

De jeugd in actie
Zo maar wat zaken die ik links en rechts opgepikt heb en best wel een beetje trots op ben. Ik begreep dat er uit de meisjes en jongens C-tjes een groot aantal Jeugdscheidsen zijn opgeleid en ook al wedstrijden fluiten. Een mooie traditie die we in stand moeten houden. Ik heb een paar weken geleden met veel plezier gekeken naar onze jongste jeugd. Het spelplezier spatte er vanaf en ook de ouders hadden het heel gezellig op de tribune. Een mooi voorbeeld van een goed begin van je handbalcarrière. Van Wesley Hage heb ik begrepen dat er een flink aantal D-tjes actief is op de handbalschool, een mooie aanvulling op het trainingsprogramma van Hercules. De meiden C en B hebben de eerste stappen gezet richting de topsport en moeten hard knokken in de landelijke
competities. Dames, denk er aan dat jullie pas eerstejaars zijn en al heel behoorlijk meedoen. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst. De damesselectie wacht met smart op jullie komst. Ik zag laatst bij dames 1 een hele groep jonge jeugdspeelsters op de tribune die keihard aan het aanmoedigen was. Ik kan jullie allemaal van harte aanbevelen om ook te komen kijken, het is hartstikke leuk en we kunnen jullie steun van harte gebruiken.

De topsportteams
Dames gaan voor dus eerst een blik op dames 1 en 2. Het kan inderdaad beter, voor beide teams. Gelukkig heeft dames 1 de goede vibe te pakken en geven de laatste wedstrijden goed spel te zien en een goede fighting spirit. Ik ga ervan uit dat dit in het tweede deel van de competitie genoeg punten gaat opleveren om in de eerste divisie te blijven. Dames 2 heeft een flinke impuls gekregen van jonge speelsters doch komt in de competitie nog net wat tekort om goed mee te draaien. Ik verwacht dat de wedstrijden die in het begin net verloren werden, in het tweede deel ‘gewoon’ gewonnen worden. De pech van wat blessures is dan ook voorbij en kunnen we doorbouwen aan een sterk tweede team dat op termijn gaat concurreren met de dames van het eerste. Kom op dames, zet de schouders eronder!

De heren gaan als een speer. Niet alleen het eerste team, de trotse koploper uit de eerste divisie, maar ook het tweede team doet erg goed mee in de tweede divisie. De doelstellingen die gesteld zijn voor het eerste jaar van de samenwerking zijn al nagenoeg gehaald en zelf naar boven bijgesteld. Bij het eerste wordt al openlijk over het kampioenschap gesproken, een doel wat realistisch gezien meer en meer binnen handbereik komt. Voor mij is het tweede de echte winnaar omdat ze ondanks alle uitdagingen fantastische resultaten halen. Een belangrijk ontwikkelpunt naar de toekomst toe is het doorontwikkelen van het 2e team naar een selectie dat meedoet om de prijzen in de tweede divisie. Volgend jaar komt er in elk geval flink wat jeugd door en hopen we op nog wat extra versterkingen. Als laatste sta ik nog even stil bij de bekercompetitie. Deze hangt er in de beleving vaak een beetje bij en wordt niet echt serieus genomen. Toch staan we maar mooi in de regiofinale waar Hellas als zware tegenstander op ons wacht. Ben ik best een beetje trots op! Mannen van de herenselectie, ga vooral zo door en we krijgen een leuk einde van het seizoen.

De jongste garde van de topsport is de heren A jeugd. Dit team doet het fantastisch en is in een spannend gevecht met Hellas en Aalsmeer beland om het kampioenschap in de jeugddivisie met als bonus het spelen om het kampioenschap van Nederland. Mannen ga zo door en blijf gewoon winnen, dan komt het vanzelf goed. Jullie zijn een inspiratie voor de andere Hercules (en WHC) jeugdteams om zich ook zo door te ontwikkelen om structureel mee te doen in de top van de Nederlandse jeugd. De B-tjes zijn als eerste aan de beurt om voor opvolging te zorgen dus we rekenen op jullie! Terug naar de A-tjes die naast hun eigen team ook volop invallen bij heren 1 en 2 en dit zeker heel aardig doen. Mijn waardering hiervoor is heel groot, ga hier ook vooral mee door.

Breedtesport
Veel plezier, een hapje en een drankje en met enige regelmaat een overwinning. Dit zijn de ingrediënten die helpen bij een succesvolle breedtesporttak. Ik zie bij de Hercules teams dit in ruime mate terug en kan hier met plezier naar kijken. Of het nu de ballende mannen zijn, de dames v(b)ier, de Torius teams of dames 5, het maakt niet uit, in het veld gaat het er fanatiek aan toe en daarna is het erg gezellig. Dit is ook het Hercules wat we graag willen zijn en trots op zijn.

Sponsoren en vrijwilligers bedankt
Al dit moois zou niet mogelijk zijn zonder de waardevolle bijdragen van onze sponsoren. Van harte bedankt en we hopen nog lang met elkaar samen te werken. Ben je nog geen sponsor en je wil graag onze fantastische club ondersteunen, laat het dan even weten.

Afsluiten met de vrijwilligers is eigenlijk niet gepast. Voor hun enorme inzet en de vele uren die ze investeren in de club zouden ze met stip op 1 moeten staan. Hoewel, wat er als laatste gemeld wordt, onthouden de lezers het beste. Bij deze nog een groot compliment voor al onze gemotiveerde vrijwilligers.

Martin Swikker