Afgelopen vrijdagavond dacht ik toch echt even de weg kwijt te zijn. Waar was ik nu terecht gekomen?

De kantine van Hercules was veranderd in een soort van Halloweenruimte. Op weg naar de kantine was het al spannend om de trap op te gaan met al die mega enge skeletvlaggen. Eenmaal in de kantine waren een heleboel jonge Halloweengriezels (F-, E- en D-jeugd)! Gelukkig wel begeleid door de activiteitencommissie. Want wat zagen ze er spannend uit. O.a. mes door een hoofd, donkere cape, skeletpak, vampierpak, brr echt om te griezelen.

Er stonden een heleboel lege flessen en melkcontainers. De jonge Halloweengriezels waren er enge lampionnen van aan het maken. Later werd daarin een lampje gedaan. Ondertussen waren Kimberly, Lars, Erik, Martin, Maarten, Tess, Maud, Caithlin, Esther en Margot zich aan het verkleden om daarna langs de Halloweenroute te gaan staan.

Nadat de lampionnen af waren, gingen de jonge Halloweengriezels in kleine groepjes met begeleiding de Halloweenoptocht lopen. En zo he, wat was dat spannend! We kwamen o.a. de heks van Hercules tegen, twee witte schimmen die alleen maar geluid maakten, drie enge personen die ons liet schrikken met hard slaan op een container, iemand die ineens vanuit de bosjes omhoog sprong of van achter een boom tevoorschijn kwam, een vampier met een lamp op zijn gezicht en iemand die hard toeterend vanuit een bosje tevoorschijn kwam.

Overigens heel fijn dat er bij de groepjes twee begeleiders liepen want soms was een van de jonge begeleiders het bangst (ik noem geen namen hoor Maura). Onderweg werden de kinderen ook nog getrakteerd op allemaal lekkere snoepjes. Terug in de kantine konden zij nog even bijkomen voordat ze werden opgehaald.

Daarna waren de C- en B-jeugd aan de beurt. En natuurlijk vonden ze het niet spannend zoals ze zelf zeiden, maar waarom werd er dan door sommigen constant op de telefoon gekeken? Misschien toch een beetje bang en dan maar doen alsof de telefoon interessanter is?

Na het lopen van de Halloweenoptocht en wachten tot alle jonge kinderen waren opgehaald, ging de spannende film aan voor de ouderen. Ik ben toen afgehaakt (vind het te eng) maar het zag er heel gezellig uit! De kantine zat helemaal vol en (zo te zien) had iedereen het naar zijn zin.

Overigens zag ik later op social media dat de HCJ1 eerst met elkaar gegeten hebben en daarna met z’n allen naar het Halloweenfeest zijn gegaan. Superleuk dat jullie dat doen!

Heel veel complimenten voor de activiteitencommissie want wat hebben zij een hoop werk verzet! De kantine volop versierd en eng gemaakt, allemaal lekkere en enge snoepjes voor de kinderen gekocht, heel veel flessen gespaard (en etiket eraf gehaald), alle versiermaterialen neergelegd, film uitgezocht en beamer klaar gezet.

Echt supergaaf en dan is het helemaal leuk dat het ook zo gezellig druk was! Ik kijk al uit naar het volgende feestje.

Een toeschouwer