TRAINER/COACH BART DE KONING VAN WHC/HERCULES:

‘DIT SEIZOEN IS VOOR ONS EEN ZAAI-JAAR’

De meeste teams in de eredivisie zijn al weer volop aan het trainen. Waarbij we met zijn  allen hopen, dat de competitie 12 september kan beginnen. Een nieuwe opzet met 16 ploegen en dus 30 wedstrijden. Pittig, maar dan zonder nacompetitie en met direct een kampioen voor de eerste plaats. Bart de Koning, samen met Richard Rijkens trainer/coach van het Haagse WHC/Hercules, blikt alvast vooruit.

,,Wij zijn al een tijdje onderweg met de trainingen en zijn inmiddels ook begonnen aan een serie oefenwedstrijden. Het is even improviseren in verband met het wegvallen van twee oefentoernooien in België. Dat geldt voor meer clubs. Maar daar zijn wij redelijk uitgekomen dankzij de uitnodiging van Quintus. Ook zij zagen voor hun trials de Belgische ploegen wegvallen.”

WEERBARE PLOEG

,,Dit seizoen zien wij als een ‘zaai-jaar’. We hebben een heel weerbare ploeg in de breedte met een uitgebreide variatie van kwaliteiten binnen de groep. Op die manier hebben we behoorlijk wat wapens die op verschillende manieren de wedstrijden kunnen beslissen. Verder is het ook zo, dat we als team nog aan het begin staan. We hebben een framework waarbinnen we die kwaliteiten willen benutten. Dat vraagt veel training, duidelijke afspraken en speldiscipline. Het is duidelijk, dat zoiets niet van de ene op de andere dag ontstaat. Dat heeft tijd en aandacht nodig. Het is nu af en toe nog chaos in het veld met veel improvisaties. Dat maakt de ploeg onvoorspelbaar voor de tegenstander, maar ook voor onszelf.”

,,Wanneer we constant binnen het framework kunnen gaan handballen, dan hebben we een team voor de top. Dat zien wij voor volgend seizoen als de doelstelling. De basis daarvoor ‘zaaien’ we dit jaar. Of we daarmee dan derde, vierde of achtste worden, is niet van belang. Er zijn ploegen die al stabieler zijn. De reserveteams van de BENE-League clubs profiteren natuurlijk van de uitgestelde competitiestart op het hoogste niveau. Wat dat voor de eindstand betekent, is gissen.”

SPANNENDE COMPETITIE

,,Hellas en Quintus zijn in onze regio de te kloppen ploegen. Quintus is enorm versterkt en Hellas heeft een gelouterde ploeg met groeiend jong talent. Houten neemt de ervaring mee van het afgelopen jaar, heeft nieuwe energie in de staf en veel talentvolle spelers. BFC timmert aan de weg, heeft er veel ervaring bij gekregen en daar hadden zij al geen gebrek aan. Het lijkt mij de meest complete ploeg op dit moment. E&O heeft wat ingeleverd, maar vorig jaar maakten zij veel indruk. Effectief en spelend binnen de discipline. Daar moet iets van zijn overgebleven. Het wordt dus een mooie en spannende competitie, dat is wel duidelijk. Met veel teams dicht bij elkaar. Wij hebben er ontzettend veel zin in.”

AD SPORT/PETER LOTMAN


Het trainersduo Bart de Koning (l) en Richard Rijkens


Oefencampagne

De selectie speelde gisteravond in Rotterdam een oefenduel tegen Feyenoord Handbal, eindstand 27-34. Door corona zijn er wat toernooien in België weggevallen. Voor de komende periode staan de volgende oefenduels gepland (doorgang is natuurlijk afhankelijk van beslissingen van de organiserende verenigingen).

  • Komend weekend trial bij Tachos tegen Tachos en DFS.
  • 22 aug toernooi bij Quintus tegen Aalsmeer 2, Volendam 2 en Quintus (zie screenprintje, combiteam vervangt hierbij Olse Merksem)
  • 29 augustus bij Quintus tegen Houten en Quintus
  • Tussendoor nog een wedstrijd tegen EHC 27 aug bij Hercules (sporthal nnb)