JARI VAN DE MOOSDIJK (WHC/HERCULES):

,,HET WAS IN HET BEGIN FLINK AANPOTEN”

In de Haagse regio waren er nogal wat nieuwelingen te verwelkomen. Zowel Quintus, Hellas als WHC/Hercules versterkten zich. De trainers van laatstgenoemde club, Bart de Koning en Richard Rijkens, waren blij met de komst van Jari van de Moosdijk. De opbouwer stapte over van het Belgische Olse Merksem. We vroegen hem of het hem bevalt.

Over het antwoord hoeft de oorspronkelijk uit Vlissingen afkomstige handballer niet lang na te denken. ,,Op sportief en persoonlijk vlak is het tot nu toe eigenlijk precies wat ik er van had gehoopt. Er is een goede mix van ervaren  en jongere spelers, waardoor het een mooie groep is die met veel inzet traint. Richard en Bart zitten er goed bovenop en hebben een duidelijke visie voor de selectie. Ondanks dat we een relatief grote selectie hebben, maken ze ook veel tijd vrij voor individuele aandacht.”

De 22-jarige Van de Moosdijk is het opgevallen, dat iedereen nog wel hard moet werken om op het oude niveau terug te komen. ,,Het is merkbaar, dat iedereen sinds maart niet heeft kunnen handballen. De eerste twee weken waren de balcirculatie en de afwerking onvoldoende. Dat trekt nu gelukkig wel bij. Ook de systemen die we proberen te spelen, lopen steeds beter.”

VEEL GELEERD

Van de Moosdijk begon op zijn twaalfde jaar bij Orion Heinkenszand. Via de Handbalschool Rijnmond, het toenmalige HARO en kort bij Delta Sport werd hij door Piotr Konitz naar Olse Merksem gehaald. De befaamde oefenmeester kende hem nog van zijn tijd bij HARO. Van de Moosdijk: ,,Ik heb veel van hem geleerd.” Vanwege zijn studie Master Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam was de combinatie met Merksem niet langer haalbaar en koos Van de Moosdijk voor WHC/Hercules.

De makkelijk scorende opbouwer is op meerdere posities inzetbaar, maar voelt zich het meeste op zijn gemak aan de linkerkant. Ook verdedigend is hij sterk als midachter volgens de beide trainers. ,,Hij heeft een neusje voor de bal en het doel. Een duidelijke meerwaarde voor het team”, lieten zij al eerder weten.

Van de Moosdijk: ,,Wij hebben inmiddels onze eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen Feyenoord, een toekomstige tegenstander in de competitie. Met vlagen lieten we goed spel zien, maar we wisselden dat af met periodes dat het wel leek of er even helemaal niets lukte. Gelukkig hebben we nog voldoende tijd om de slordigheden uit ons spel te krijgen. Helaas is er een aantal oefenwedstrijden weggevallen uit onze voorbereiding. Een driekamp in Tongeren en een toernooi bij mijn oude club Merksem gaan helaas niet door vanwege de situatie in België. Dat is natuurlijk begrijpelijk maar toch erg jammer, omdat we allemaal wedstrijdritme moeten opdoen.”

VERANTWOORDELIJKHEID

,,Met mijn eigen spel gaat het wel goed maar het moet nog veel beter natuurlijk! Ik heb het erg naar mijn zin. Voel me er op mijn gemak. Het was in het begin erg aanpoten, omdat ik door een operatie acht weken voorafgaand aan de voorbereiding niet kon sporten. Er zijn spelers met wie je direct een klik hebt in het veld en met anderen moet je er harder voor werken. Maar ik ben er van overtuigd, dat dit team een mooie ontwikkeling kan doormaken. Hopelijk blijft de situatie stabiel, waardoor we kunnen blijven handballen. Daar hebben we wél allemaal een verantwoordelijkheid in.”

AD SPORT/PETER LOTMAN  


Jari, hier nog actief voor het Belgische Olse Merksem