‘MET CONTACT TRAINEN VOELDE VOOR MIJ RISKANT VANWEGE CORONA’

Het Haagse B&B Healthcare WHC/Hercules hield zich rustig op de transfermarkt. Het nieuwe trainersduo Bart de Koning/Richard Rijkens slaagde er vooral in de jeugdige talenten aan boord te houden. Op zich al een kunst, want er werd flink aan de jongelingen getrokken. Een enkele versterking kon worden binnengehaald, maar ook werden twee routiniers aan de selectie toegevoegd. Ramon Meijer is één van hen en hij legt uit hoe het tot nu toe gaat.

Direct al komt de 27-jarige Meijer met een opvallende bekentenis. ,,Vooropgesteld: ik vind het weer heerlijk. De energie en de lol die ik altijd al uit handballen haalde, was meteen terug. Ook het vuur en de wil om te winnen. Verder geniet ik ook heel erg van de dynamiek binnen een groep. Ik zou eigenlijk geen training gaan missen.”

En dan komt de ‘maar’ van de sympathieke speler die in de glorietijd van, toen nog, Hercules furore maakte bij de Haags/Rijswijkse club. Meijer: ,,Echter, toen we met contact mochten gaan trainen, voelde dit voor mij niet helemaal lekker vanwege het Coronavirus. Ik kon het voor mezelf niet rijmen, dat ik al maanden bij niemand, behalve mijn vriendin, binnen de anderhalve meter kom en nu ineens met 30 tot 40 man mag trainen met contact.”

ZONDER CONTACT

,,Ik vond dat lastig en ben hierover in contact gegaan met Bart en Richard. Ik heb toen twee weken niet meegetraind, waarna ik heb besloten om weer zonder contact te gaan meetrainen. Dit betekent uiteraard, dat ik niet het hele trainingstraject en de oefenwedstrijden mee kan doen. Maar dit voelt voor mijzelf beter. Ik wil het risico op besmetting voor de mensen om mij heen en uiteindelijk ook verspreiding buiten de mensen om mij heen zo klein mogelijk houden. Dit was voor mij dan de beste oplossing.”

Ramon Meijer had er zelf ook moeite mee de beslissing te nemen. ,,Uiteraard hartstikke balen. Ik merkte, dat ik er weer in begon te komen en weer superfanatiek werd. Dan is zo’n keuze niet leuk, maar op dit moment wegen er voor mij andere zaken zwaarder dan handballen. Conditioneel kan ik het verder goed bijbenen. Ik train sowieso regelmatig voor mezelf en zit veel op de racefiets. Dus dat is prima. Handballen met contact kan ik dus nog niet veel over zeggen, omdat ik dat nog niet echt heb gedaan.”

AFGESCHEURDE KRUISBAND

Meijer was in de succesvolle Herculesperiode een snelle en handige speler, die zowel in de hoek als op de cirkel prima uit de voeten kon. Eind 2015 scheurde hij zijn kruisband en was er toen wel even klaar mee. Hij revalideerde lang en ging daarna met zijn vrienden ballen in het derde team. Maar het begon toch weer te kriebelen en hij had nog steeds de potentie om op eredivisieniveau uit te komen.

Dus zei hij ja tegen het verzoek van het nieuwe technisch duo Rijkens/De Koning. ,,De aanpak van Richard en Bart bevalt goed. Zij hebben een duidelijk plan en zijn gedreven. Ze zijn toegankelijk en waar ruimte is voor een geintje kunnen ze dit ook waarderen. We hebben een sterke ploeg, die die van iedereen kan winnen. Ik denk, dat er veel rek zit in de groep. Er zitten een paar jonge gasten in de groep met een hoop talent. Dat vind ik nog leuker dan ik van te voren had verwacht. Ik ben zelf geen typische cirkelspeler die groot en sterk is. Dat moet dus niet van mij worden gevraagd. Ik denk wel, dat ik wat zou kunnen bijdragen met mijn inzicht, balvaardigheid en snelheid. Maar dan moet het eerst goed voelen voor mezelf om weer met contact te trainen.”

CONDITIE OP PEIL

Meijer is realistisch als het gaat om zijn comeback in het eerste team. ,,Zodra ik weer met contact ga trainen, kunnen we pas echt zien wat ik kan. En het is dan, hoe cliché ook, aan de trainers om mij wel of niet te selecteren. Ik verwacht in elk geval niet, dat ik de eerste wedstrijden van de competitie al zal meespelen. Ik moet trouwens toch afwachten of ik geselecteerd word. Bij de start van het seizoen heb ik nog niet meegedaan met contact. Tot die tijd dat ik weer ga meetrainen, houd ik zelf mijn conditie op peil en kan ik wel de gedeeltes zonder contact meedoen. Ook blijf ik meekijken naar dat wat Bart en Richard tactisch van ons verwachten. Dan is het op het moment dat ik weer mee ga doen met contact makkelijker aansluiten. Er zullen weer veel spannende wedstrijden tussen zitten, zeker hier in de regio tegen Hellas en Quintus. Een competitie om naar uit te kijken.”

AD SPORT/PETER LOTMAN


Ramon Meijer seizoen 2014/2015       ©Ruud van de Voorde