Gepromoveerd Combinatieteam ook sterker dan koploper Quintus

Vreugde, verdriet, teleurstelling en toch weer blijdschap na afloop van de handbalderby tussen WHC/Hercules en Quintus. De thuisclub won met 22-21 en dat was een flinke tegenvaller voor de Westlanders.

Uiteraard feest bij de Hagenaars. Het kostte Quintus aanvankelijk de koppositie in de eredivisie en dus waren de Heulse spelers niet te genieten. Totdat het bericht doorkwam, dat ook achtervolger E&O onverwacht had verloren bij Tachos. Vervolgens dus ook vreugde bij de Heulenaren, die daardoor toch de leiding behielden en zich tot 1 februari de winterkampioen mogen noemen. Pas dan wordt de competitie hervat vanwege het EK waaraan Nederland in januari sinds ruim veertig jaar weer deelneemt.

Een merkwaardige mengelmoes van emoties dus na afloop van een derby die voor veel spanning zorgde. Met vooral de complimenten voor WHC/Hercules dat aan een imponerende zegereeks bezig is. Het team van coach Zsigmond Makay won voor de zesde keer op een rij en klom naar de top van de eredivisie. Een knappe prestatie van het gepromoveerde Combinatieteam, dat vorige week ook al stadgenoot Hellas in eigen huis bedwong.
Makay in opperbeste stemming: ,,Heel blij en tevreden uiteraard. Niet alles ging goed, maar de manier waarop die gasten hebben geknokt, was super. De druk lag bij Quintus. Wij zijn erin blijven geloven.”

Stroef

Bij Quintus was de stemming beduidend minder. Coach Jack van Lier: ,,Het was een stroeve wedstrijd, waarbij wij geen grip hadden op hun afstandsschoten. Ook hadden wij moeite met het fysieke spel. Aanvallend hadden wij te veel kansen nodig om te scoren. Een gelijkspel was verdiend geweest. Het wordt nu dringen aan de top, omdat Hellas wel won en WHC omhoog kruipt. “
Een puntendeling werd het dus niet, omdat de Hagenaars in Erwin Roeleveld, net als vorige week, opnieuw de matchwinnaar hadden. Bovendien waren ook Luca Baak (man-van-de-wedstrijd) en Tom Scheepmaker geweldig op schot en zij waren nauwelijks af te stoppen door de Westlandse verdedigers. Met doelman Stefan Stapper in glanzende vorm was het niet eenvoudig voor de schutters van Quintus om tot een hoge productie te komen.

Luca Baak, kapot na afloop maar voldaan: ,,We hebben altijd gedacht dat we ook van Quintus konden winnen. Dat heeft onze trainer ook steeds gezegd. Geweldig dat het ook is uitgekomen.”
Ondanks de nederlaag was er ook positief nieuws uit het Heulse kamp. De linkshandige schutter Niels van Lier maakte na lang blessureleed zijn rentree in het eerste team. Een blije Van Lier: ,,Ik heb veel minuten kunnen maken en het ging wel lekker. Paar doelpunten gemaakt, maar vooral in de dekking ging het goed. Het was een gelijkopgaande partij met veel balverlies en veel honderd procent gemiste kansen. Door die fouten hebben wij het zelf verknald.”

Boeiend

Door het scoreverloop bleef het tot het einde een boeiend schouwspel. 10-10 bij de rust en daarna 18-18 met nog tien minuten op de klok. Bij 20-20 schoot Tom Scheepmaker de thuisclub op voorsprong, maar zestig tellen later maakte Thijs van den Driest al weer 21-21. Juist op het moment dat iedereen vrede leek te hebben met een gelijkspel, was het toch weer de ongrijpbare Erwin Roeleveld die in de laatste seconden WHC/Hercules aan de overwinning hielp.

Lachende gezichten bij de Hagenaars en droefenis bij de Westlanders. Tot het verlossende bericht binnenkwam over het verlies van concurrent E&O. Dat toverde ook bij Quintus weer een lach tevoorschijn op de gezichten.

Doelpunten WHC/Hercules: Tom Scheepmaker (7), Luca Baak (5), Ziggy Eijsenring (3), Erwin Roeleveld (3), Tim Vleeshouwer (2), Tim Frenk en Kjeld Meijnen.
Doelpunten Quintus: Rick van Ravesteijn (6), Niels van Lier (4), Ard Vollebregt (3), Chris de Bakker (2), Mitchell Verbraeken (2), Thijs van den Driest (2), Yannick Boers en Lex Dofferhoff.

AD SPORT/Peter Lotman


 

                                            klik op het artikel voor het PDF


klik op de foto voor het origineel             @Patrick Dolkens Fotografie