CORONA EN SCHOUDERBLESSURE HOUDEN HEM AAN DE KANT

Voor Luka Furth, de lange opbouwspeler van B&B Healthcare/WHCHercules, is de huidige competitie al ten einde. Nog voordat het seizoen goed en wel is begonnen, moet de talentrijke handballer al afhaken. De 19-jarige deelnemer aan de Handbal Academie en jeugdinternational legt uit wat er allemaal aan de hand is.

Hij ontbrak afgelopen zaterdag al tegen Dynamico. Furth daarover: ,,Klopt, ik kon niet meedoen vanwege een aantal Corona-gevallen op de Handbal Academie. Ik ben daar veel met andere spelers in contact geweest, waardoor ik in quarantaine moest. Daardoor kon ik niet meespelen. Jammer, maar het was niet anders.”

Het is niet de enige reden dat de 2.03 meter lange schutter voorlopig buitenspel staat. ,,Het is voor mij voorlopig trouwens toch voorbij. Ik speel helemaal niet meer, maar dat is niet vanwege het virus. Dat komt door de schouderblessure die ik al een tijdje heb. In samenspraak met de Academie en de club hebben we besloten om volledig te gaan revalideren. Ik heb namelijk nog te veel last van mijn schouder om voluit te kunnen spelen”, aldus Furth die juist aan het doorbreken was bij de Haagse club.

Extra zuur dus voor Luka Furth dat hij om die redenen een tijdje aan de kant moet blijven. Hij had zich juist zo verheugd op de competitie na de successen van vorig jaar. En ook zijn trainers, Bart de Koning en Richard Rijkens, én zijn ploeggenoten zullen de linkshandige schutter missen.

GELIJKWAARDIG

Furth: ,,We waren lekker aan het trainen en hebben een goede voorbereiding achter de rug. Onze trainers Bart en Richard geven op een prettige manier training. Er zit altijd een plan achter. De trainingen zijn zwaar, maar leuk. De wedstrijden zijn tot nu toe niet zo gelopen als we verwacht hadden. We moeten nog wat wennen en voornamelijk werken aan kleine dingetjes die net niet kloppen. Maar dat komt wel goed.”

Hij rekent erop, dat het steeds beter zal gaan in de loop van het seizoen. ,,Ik verwacht, dat er elke wedstrijd vooruitgang in zit en dat het team de komende weken steeds beter gaat draaien. Het wordt een zware competitie met veel teams die gelijkwaardig aan elkaar zijn. Het is alleen wel te hopen, dat het allemaal nog door kan gaan. En ik ga proberen te herstellen van die vervelende schouderblessure.”

AD SPORT/PETER LOTMAN


Luka Furth (10)