Leidschendam – De aandacht van de handbalsupporters gaat zaterdag uit naar de derby in de eerste divisie tussen EHC Leidschendam en WHC/Hercules uit Den Haag. Beide clubs hebben verschillende belangen. EHC jaagt op een periodetitel. WHC/Hercules verdedigt de koppositie.

WHC/Hercules staat samen met DIOS Den Hoorn op de eerste plaats met elf punten uit zeven wedstrijden. EHC bezet de gedeelde zesde plek met acht punten. Het duel begint zaterdag in sporthal De Fluit in Leidschendam om 20.30 uur.

Pim Hessing is een gevreesd schutter in de Leidschendamse formatie. Ook hij kijkt uit naar de confrontatie tussen de twee buren. ,,Altijd een lekker potje. Veel rivaliteit. Ik ben gelukkig fit en mijn teamgenoten ook. We zijn dus op volle sterkte.”

COLLECTIEF
EHC handbalt onder de teruggekeerde trainer Giovanni Voskuil volgens een ander principe. Hessing: ,,We spelen nu meer op het collectief dan op de individuele kwaliteit. Dat is ook de reden dat ik de laatste tijd wat minder scoor. Vroeger moest de meeste schotkracht vaak van mij komen. Nu is het meer een teamprestatie.”

Ook ditmaal wordt een spektakel verwacht tussen de rivalen. ,,Het gaat heel spannend worden. Ik durf niks te voorspellen, maar ik verwacht dat wij in deze vorm een goede kans maken. WHC/Hercules heeft door het samengaan een sterke ploeg en staat niet voor niets bovenaan. Als wij ons eigen spel kunnen spelen en ons niet gek laten maken, kunnen we het de tegenstander flink moeilijk maken.”

AD SPORT/PETER LOTMAN